Rengöra hårborstar och kammar

Bland det snuskigaste jag vet är hårborstar fulla med hår och gamla stylingprodukter. Speciellt som kund på en salong har jag en liten skräck för att behöva bli kammad eller borstad i håret med smutsiga verktyg.

Hur rengör man då hårborstarna och kammarna bäst? Jo, med ett par droppar schampo, hett vatten och en diskborste! Använd kammen till att kamma ur besvärliga och intrasslade hårstrån i hårborsten. Diskborsten skrubbar bort gammal hårspray och andra stylingpoduktrester som klibbat fast på pinnarna.

Oavsett om borsten har gummihandtag eller trähandtag så brukar botten vara av någon slags gummi, och för att förlänga livslängden på Dina verktyg bör Du låta dem torka upp och ner, alltså med pinnarna neråt. Då rinner vattnet bort lättare.

3 Responses to “Rengöra hårborstar och kammar”


 • Hej!

  Du skulle inte kunna tips om ett bra schampo/balsam som stimulerar/aktiverar cirkulationen i hårbotten. Är ofta kall i hårbotten.

  [Reply]

 • Hej.. Det är så att jag precis har gjort blonda slingor i mitt bruna hår och jag tyckte att de blev för stora färgskillnader de känns som att det är sträck man ritat dit på håret. Har du något tips hur man kan göra så att de smälter ihop mer.

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Genom att lägga i en ljust brun toning över håret, och bara låta det verka ett par minuter, så kommer det allra ljusaste dämpas och smälta in mer i det övriga håret. Skölj när nyansen ser bra ut.
  Se upp så att Du inte lägger i en för mörk toning då håret gärna suger åt sig mer pigment än det ska när det är nyslingat.

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hejhej! Följer din blogg med stort intresse! Har alltid tyckt det har varit kul med hår!
  Länkar till din sida från min blogg…Hoppas det är okey!

  / Joanna

  [Reply]

Leave a Reply