Hårtrender för killar, våren 2011

Jag fann en intressant artikel i webtidningen Frisör som föll mig på läppen direkt. Med sin herrkollektion “Totem” visar Emiliano Vitales sin vision av hårtrender för killar, våren 2011. Varför jag tycker den är värd en extra titt är för att frisyrerna är grymt inspirerande, ny-gamla och framförallt kul! Kollektionen bygger på den gamla tidens krigare gestaltade i modern nutid.

Nyckelord: Rå manlig sensualitet, individualitet, styrka, influenser från 50-talet.

ULTIMATE WARRIOR

“Den här kollektionens huvudfrisyr. Håret har klippts med “sax över kam”-tekniken för att få en övergång som mynnar ut i vilda lockar i en modern mohikan.”

Frisörskas kommentarer: Inte en av mina favoritfrisyrer då jag är rätt less på de korta sidorna med det långa överhåret. Frisyren räddas dock av att det är snyggt ihopklippt och inte undercut. Lockarna är också ett plus.

NATIVE

“Håret har delats in i fyra sektioner. Luggen har flätats i en fiskbensfläta, i nacken har det gjorts en  inåtvänd chinjong och sidorna har kammmats upp och fästs utanpå flätan högst upp på huvudet.”
Frisörskas kommentarer: Love! Love! Love! Mer uppsättningar på män!

CAESAR

“Det här är en klassisk Julius Caesar-klippning som är snävt graderad runt sidorna och graderad i cirklar högst upp. Håret har rufsats till för att ge en lite vildare känsla.”
Frisörskas kommentarer: Stilfull i all sin enkelhet men kanske lite tråkig. Observera att topparna inte är urskurna eller effillerade, fylliga toppar är hett!

MODEL WARRIOR

“Sidorna har borstats bakåt med en våt gel. Det översta håret har cornrowflätats och bundits fast. Med torrschampo har flätan sedan öppnats upp och skapat en modern koslick med krigarkänsla.”
Frisörskas kommentarer: Snygg frisyr som skulle kunna tuffas till lite mer. Cornrowflätningar och band låter som en ypperlig kombination med det bakåtkammade sidohåret, men jag skulle behålla det som det var istället för att lösa upp det och kamma igenom. För en volymig touch skulle jag gjort det enkelt för mig och krustångat håret istället.

ROMAN

“Det här är en klassisk klippning med korta graderingar som fått en lätt struktur vilket ska föra tankarna till ett hår som just varit i strid, likt en modern romersk krigare.”
Frisörskas kommentarer: Supersnyggt, en av mina favoriter. Återigen de fylliga topparna. Stylingtips: Saltvattenspray.

3 Responses to “Hårtrender för killar, våren 2011”


 • hejhej ! Jag har en fråga angående att färga håret .
  jag har brunt hår nu , och jag funderar på att färga det blont/ljusbrunt .
  Och min fråga är då , om mitt hår kommer bli förstört , någon annan färg , och hur resultatet kommer bli .
  Kolla gärna in på min blogg och se hur håret ser ut nu.
  Hade blivit tacksam för svar på bloggen . Kram ! 🙂

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  För att bli ljusare behöver Du lägga i en blekning i hela håret. Beroende på hur snabbt blekningen reagerar med Ditt hår kan verkningstiden variera allt från några minuter till full verkningstid på 45 minuter. Det är viktigt att Du inte applicerar blekningen i hela håret samtidigt för då blir botten mycket ljusare än allt det andra. Applicera på längden först, sedan toppen och sist botten. Om Ditt hår är infärgat sedan tidigare så kan Du räkna med att håret kan vara svårblekt, dvs topparna blir inte så mycket ljusare efter en behandling.
  All sorts uppljusning av håret gör att pigmenten rensas ur, och håret går då igenom färgregistret i följande ordning från svart: rödbrunt, rött, brunorange, orange, mörkgul, gul, ljusgul. Så bara varma nyanser alltså. Det innebär att det kan vara passande att lägga i en lite kallare ljus intensivtoning efteråt för att slippa det allra varmaste inslagen. Lägg inte i något som heter “ljusbrunt”, det blir för mörkt på ett nyblekt hår och är mycket mörkare än man tror (faktiskt bara några steg ljusare än svart). Mörkblond eller mellanblond med askiga inslag passar bättre.

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Vilket jävla skämt.. Vad är grejen med “mode”? Det går ju inte att vistas ute med s.k. modeplagg och modefrisyrer!

  [Reply]

Leave a Reply