Frisyrer 2011 – De trendigaste klippningarna och hårfärgerna

Jag hörde en gång en tjej som sysslar med modedesign säga att “trend” är något som konsumenten skapar. Så det som blir trendigt inom hår och frisyrer 2011 beror alltså helt på vad Ni som konsumenter inspireras av. Förebilder och idoler står för mycket av inspirationen tror jag och skall jag utgå ifrån det så kommer hårtrenden för våren och sommaren 2011 se ut så här.

Frisyrer 2011 – De trendigaste klippningarna.

Den så kallade undercuten lever kvar, dock i snällare varianter. Inga rakade sidor till det riktigt långa håret alltså. De extrema frisyrerna dominerar vinterhalvåret och det mjuka och naturliga tar överhanden på vårkanten. Korta klippningar är snyggt, men utan de flikiga och urskurna topparna som känns mer hemmaklippt än proffsklippt. Klippningar med en tanke bakom, dvs frisyren skall inte behöva stylas så mycket för att uppnå det man vill ha. Detta gäller både tjejfrisyrer och killfrisyrer.

Nyckelord: Exklusivitet, noggranna klippningar, fylliga toppar, hela längder, minimalt med stylingprodukter.

Frisyrer 2011 – De trendigaste hårfärgerna.

Rött har varit stort nu i vinter och kommer hänga kvar, men i ljusare och piggare tappning än det knalligt julröda. Det är mer regel än undantag att vi vill bli ljushåriga till våren och sommaren och mörkhåriga till hösten och vintern, och de traditionella vävda guldgula slingorna kan vara svåra att konkurrera ut med röda nyanser. Men svala rödblonda slingor TILLSAMMANS med de guldgula blir en klockren kombination som reflekterar fint i ljuset, även på de som vill fortsätta vara mörkhåriga. Slingor är ju slingor, inte en helfärg. Killar däremot får hellre hålla sig till den kalla, askiga, alt. guldiga skalan, då rött generellt passar bättre på tjejer.

Nyckelord: Rödblont, pastell, uppljusning, slingor, ljusreflektioner.

Skulle Du kunna tänka Dig att bli rödhårig nu i vår?

View Results

Loading ... Loading ...

2 Responses to “Frisyrer 2011 – De trendigaste klippningarna och hårfärgerna”


 • Hur får du in omröstningar på din blogg?

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Då detta är en wordpress-blogg så är det en plugin som heter wp-polls som jag installerat via plugin-sidan man får tillgång till som medlem.

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej,

  Har flera frågor och är tacksam för svar 🙂

  Jag har olivfärgad hy(lite gulgrön nästan) och väldigt mörka ögon. Har tidigare haft kalla ljusbruna färger i håret men sedan färgat det mörkbrunt igen för cirka 4 månader sedan. Har även relativt långt hår och försöker spara ut det (endast uppklippt framtill och “luggen” går till hakan), kan även tillägga att jag är smal och har en “ovalform” i ansiktet :). Till frågorna.

  1. Jag är desperat ute efter en förändring. Har du några tips på frisyrer? och hårfärg? Vill helst inte att det blir kort. Men vill inte se tråkig och klassisk ut heller som min frisör i princip beskrev mig som. Jag älskar de ljusare röda färgerna som börjar synas mer nu, men är rädd för resultatet på mitt hår och till min hudfärg.

  2. Jag tappar extremt mycket hår. Nästan så det börjar kännas onormalt, och jag har börjat undra om det beror på att jag sparar ut det? Det känns nästan som att jag tappar mer när det blir längre. Är detta möjligt och har du något tips på vad man kan göra?(förutom att klippa det kort)

  Återigen så är jag väldigt tacksam för svar 🙂

  [Reply]

Leave a Reply