Carola + Kicken = I told you so!

“Vi har varit mer än vänner till och från”

Nu är det så här va, Carola har outat förhållandet med Kicken och det förvånar mig hur mycket? Inte alls faktiskt. Men hon är ju lite velig den här damen, hånglat med karln i 2 år och vet fortfarande inte om hon vill ha honom. Stackarn som skickar henne blommor och allt. Hon kan väl helt enkelt inte hålla band på sig, han är ju trots allt blond.

2 Responses to “Carola + Kicken = I told you so!”


 • Hej! Jag undrar om du vill hjälpa mig? för om jag har förstått rätt så är du frisör 😀 jag går på gymnasiet och har ett fördjupningsarbete inom frisöryrket men just nu står jag still.
  jag hoppas verkligen att du kan och vill hjälpa mig med dom här frågorna.
  1. vad är en hantverksföreing och braschorganisation? och funktionerna i hantversföreingern och organisationen inom yrket.
  2. betydelsefulla historiska skeenden/händelser i yrket?
  3. Hur frisöryrket har påverkats av andra länders hantverkstraditioner?

  Jag blir jätte glad om du kan svara på dom frågorna, skulle hjälpa mig jätte mycket, för det står nämligen inget om det på internet och jag hittar inga böcker om det heller.
  Bästa Hälsningar Sofie

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Detta är information som jag tyvärr inte sitter inne med, kanske att Du kan vända Dig till Frisörföretagarna? http://www.frisor.se

  Lycka till!

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej hej!
  Jag vet inte om du ger tips och råd om hår och hårfärgning, men jag chansar för jag har inte råd att gå till frisören och fixa det här just nu.
  Jag färgade håret för ganska länge sen, eller blekte och fick till en assnygg silverblond färg. Jag trivdes så himla bra och tänkte att jag skulle fixa utväxten, men det blev inte likadant den här gången.

  Det hela har nu slutat med att utväxten som är på ca 2,5 cm är gulorange och resten av håret är vitt fast med inslag av ljus ljus blått! Alltså jag vet inte vad som hände för orange har mitt hår då aldrig blivit när jag lagt i ljusare nyans, jag är blond från början nämligen. Jag lade först i Syoss frozen pearl 9-5 men då blev det som sagt gulorange på utväxten och bara lite lite blå slingor eftersom jag har kort hår och inte lyckades hålla färgen ute från allt färgat hår. Men i alla fall jag tänkte att jag säkert låtit det sitta för kort tid och köpte då Soyance extra ljus askblond som jag använt förut och vad jag har fått höra av förut så ska ask få bort gula toner, sist jag använde den då fungerade toppen 12.1 tror jag att den har som nummer. Men då blev utväxten ännu mer orange och som grädde på moset så blev nu hela håret lite blåtintat trots att färgen bara var i hela håret någon minut medan jag masserade upp lödder av färgen.

  Så what to do? Jag behöver inte vara superblond om detta inte går att ordna på egen hand, men jag vågar inte lägga i något alls just nu eftersom jag inte vill att håret ska bli mer missfärgat och ta skada. Vill du hjälpa mig?

  Tack på förhand!
  Mvh

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Det Du lade i Ditt hår var förmodligen en ljusfärg, och ibland ljusar den inte upp tillräckligt men tillsätter oönskade pigment på det redan ljusa håret. Du skulle ha lagt blekning i utväxten för att få upp håret ljust och sedan lagt i en kall intensivtoning med violetta pigment för att neutralisera bort gult. Eftersom Ditt hår blev orange hjälpte inte de dämpande pigmenten i askfärgen och vid en dämpning blir slutresultatet alltid lite mörkare. Därför såg det ut att bli än mer orange.
  Kalla pigment släpper fort från håret, så om några tvättar är det värsta blå borta. Håret kan däremot se lite missfärgat ut, speciellt ihop med en orange utväxt.
  Lägg blekning i håret, enbart i utväxten till att börja med, och sedan i längderna för att bleka bort det blå. Beroende på hur håret ser ut efter denna behandling skall Du vara försiktig med att lägga i kall toning eftersom det lätt missfärgar längderna ännu mer.

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

Leave a Reply