1996 – Platt hår utan plattång

Den här bilden togs 1996. Det är så mycket minnen som dyker upp när jag tänker tillbaka på den tiden, men ett minne som är väldigt starkt är att det var ett slitgöra att få håret sådär platt utan att ha tillgång till plattång. Plattången uppfanns redan 1906 så det handlade inte om att det inte fanns någon sådan 1996, jag ägde inte någon bara. Inte någon annan jag kände heller. Krustång och värmeborste däremot, det hade nog alla. Mitt första möte med ett tillplattningsdon var första året på gymnasiet, 1997, då en skolkamrat brukade platta sitt smålockiga hår med strykjärnet hemma.

Tillbaka till 1996. Varje natt hade jag en sjal knuten runt håret för att hålla det fuktiga och sprayade håret på plats i en skarp mittbena, tätt kammat mot botten för att få det så slätt som möjligt. Håret var axellångt och topparna böjde sig utåt eftersom de hamnade utanför sjalkanten, snudd på katastrof på den tiden.

Tänk om jag hade haft en lika bra plattång då som jag har idag, då hade topparna varit lika släta som det övriga håret och jag hade sluppit sova på en hård knut i nacken varje natt.

1 Responses to “1996 – Platt hår utan plattång”


 • Hej 🙂 Jag är en tjej som har blont hår men egentligen är jag mörk men nu så vill jag färga svart och jag undrar om nu när jag ska färga måste man färga brunt först så att håret inte blir grått ??
  Tacksam för svar på min blogg 🙂

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  För att inte riskera att håret slår över i grått eller grönt måste man tillsätta rött, och lägger Du då i en varm brun toning i håret innan det svarta så kommer Du att få ett perfekt resultat!

  Lycka till!

  __

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

Leave a Reply