Tjejfrisyrer: Trött på en kort sida och en lång sida

Jag har precis tittat på mitt favoritprogram Halv åtta hos mig. Denna vecka var de i Piteå och en deltagare var frisör. Hon nämnde att den frisyr hon tröttnat otroligt mycket på och avrådde sina kunder att klippa sig till är den med en kort sida och en lång sida. Och jag kan inte annat än hålla med henne.

Vill Du bli korthårig, klipp allt kort! Och klipp helst inte ur håret så att det blir flikigt och tunnt längst ut i topparna, låt det vara lite stubbigt, det ger en fylligare och exklusivare känsla.

När jag tjuvkikar på olika frisörers kollektioner ser jag ett återkommande mönster. En återgång till en klassisk och elegant kort klippning som smiter åt runt huvudet. Fyllig lugg. Rena linjer. Bob. Det krävs stor precision för att få det bra. Inget slafs och hafs. Väldigt mycket Vidal Sassoon.

Själv är jag supersugen på att kombinera denna stil med en kort och rätt kraftigt uppklippt nacke med undercut på min lillasyster.

2 Responses to “Tjejfrisyrer: Trött på en kort sida och en lång sida”


 • Ja! Kom ner bums och klipp mig kvinna! Du är den enda som kan klippa mitt hår ju. Kram

  [Reply]

 • hej!
  jag undrar några saker.. om man har blonderat håret, som jag gjort i botten, kan man ljusfärga då efter och det ger samma resultat som om man inte skulle blonderat det?
  Jag funderar också på att göra något roligt med mitt hår… kan man testa en brun toning, för det försvinner väl efter ett tag?
  jag läste också någonstans att det sliter jättemycket på håret att färga det om man redan har färgat det.. är det något man bara får ta då om man vill byta sin färgade färg till en annan?`
  har också hört att man inte kan färga ljus färg på t.ex brun färg, stämmer det? känns lite synd om man vill bli blond igen och inte bleka liksom..

  det var mina frågor, vore jätteroligt med ett svar, verkligen! Svara gärna till min mail 🙂

  [Reply]

Leave a Reply