Livet som mamma

Mina dagar fylls allt som oftast av småbarnsförälderprylar, men Du som besöker denna frisörblogg är väl föga intresserad av att läsa om sådant här?

Därför har jag startat en mammablogg där jag bloggar om livet som mamma. Du är välkommen att göra ett besök!

Länk: Frisörskans mammablogg

7 Responses to “Livet som mamma”


 • Hejsan, har följt din blogg ett tag nu och jag gillar den skarpt! men nu undrar jag ifall du skulle kunna hjälpa mig med lite tipps och ideer ? 😉 jag är i slutfasen på min frisörskola och nästa vecka har vi vårt examensprov. Jag ska göra en kreativfärgning och har totalt en idetorka. Såg den färgningen du gjort med lite aprikos och rosa. Min modell är blond i sig själv precis som den modellen du hade, och ganska så snarlik frisyr. vi ska använda oss av wellas färger. Har du några tipps om hur jag ska appelicera färgen och vilka färger jag ska använda mig av ? hoppas du vill svara på mina frågor, det hade verkligen
  uppskattats. Kraaam Hanna (lånad mail då någon hackat sig in på min, men det går bra och svara till den också 😉 )

  [Reply]

 • Hej Hanna!

  För det första vill jag tacka för berömmet för bloggen.
  För det andra bör jag nämna att det inte är jag som färgat den aprikosblonda och rosa frisyren, det är enbart en arbetsbeskrivning, så det kan jag inte ta åt mig äran för.
  För det tredje så är ju ett examensprov ett test på ATT MAN KAN det här med att välja rätt nyans och metod för att få det resultat man är ute efter osv. Talar jag om för Dig vad Du skall använda för produkter och hur Du skall applicera dem så tycker jag förstås att det är mitt kunnande som det sätts betyg på och inte Ditt, tyvärr.

  Eftersom jag inte har Din modell framför mig, ser hennes hår och hy osv så kan jag heller inte avgöra vad som är klädsamt för just henne, det är en viktig del i bedömningen det också.

  Lita på att Du kan själv! Är det aprikosfärgade och rosa något Du skulle vilja prova, och Din modell skulle passa i det, så testa Dig fram med olika blandningar och applicera i Din modells hår, en tunn slinga bak i nacken t.ex som går att klippa bort sedan. Då ser Du hur täckningen blir och hur pass ljus/mörk/intensiv nyansen/nyanserna blir.

  Lycka till!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hejsan!
  Jag är en 16 årig tjej som snart ska klippa mitt hår!
  Jag har hår til axlarna ungefär och lång lugg, jag funderar på att klippa lugg. Jag är dock lite rädd eftersom jag har fyrkantigt/ovalt ansikte, vilket betyder att jag helst ska ha det upp-puffat för att det ska se bra ut. Funkar en lugg iallafall? Är så osäker! =)
  Tacksam för svar, och tack för en underbar blogg!
  / Fannie

  [Reply]

 • Halloj!

  Jag funderar på att byta frisyr, men vet inte riktigt hur jag ska gå till väga. Jag gillar Alexander Skarsgårds nuvarande frisyr, den är stilig men inte överdriven. Men hur stylar han sitt hår, använder han vax eller mouse? Samt bör man föna och eventuellt platta håret?
  Jag är förövrigt 18 år, tror du hans frilla funkar i min åldergrupp?

  /John

  [Reply]

 • Hej.
  jag har lite “hårproblem” och beslutsångest. Jag ska skriva så tydligt som möjligt, så att du förtstår, och hoppas att du kan hjälpa mig:)

  För ett år sedan ville jag bli blond. Men eftersom att jag hade färgat hår så avrådde dem mig för att bleka håret. utan dom gjorde väldigt täta folieslingor istället. och jag blev jätenöjd med färgen och så. (var dock tvungen att klipa av 10 cm senare)

  Men nu är det samma igen. jag har varit mörk under vinter och är jättesugen på att göra sånnadär slingor igen. MEN nu har jag inte lika långt hår som förut och använder löshår. Och löshåret som jag har är så slitet så det ska slängas. och jag är inte beredd på att gå utan löshår.

  Men jag tänker som så, att om jag färgar håret och sen ska köpa löshår så är det svårt att hitta exakt samma färg, eftersom att jag bara gör slingor i mitt egna. Så kan jag beställa typ ljusbrunt lös hår och färga det samtidigt som mitt egna? (hos frisör alltså)

  Jag vågar inte riktigt fråga en frisör om dom kan färga löshåret också. det känns som att dom bara skulle tycka att det är jobbigt. men tror du att det är möjligt?

  /kim 🙂

  [Reply]

 • är du frisör? 🙂

  [Reply]

 • Hej!

  Jag har ett dilemma… Jag har färgat håret hos en kompis som är frisör. hon har använt vision haircare just color, nu så kan jag tyvärr inte färga håret där men eftersom jag är fattig student mitt uppe i att leta efter lägenhet eftersom jag är mellan två bostäder haha så jag har inte ritkigt varken tid eller råd att färga håret hos en frisör men mitt hår ser för jävligt ut, jag har en rätt speciell hårfärg så det är inte bara att gå och köpa vilken färg som helst på stormarknaden och undrar om du vet vart man kan köpa sådan färg utan att vara frisör om det ens är möjligt över huvud taget?

  hoppas du kan hjälpa något iaf 🙂

  [Reply]

Leave a Reply