Kronprinsessan Victoria’s bröllop – Brudfrisyren

19 juni 2010 satt jag som miljoner andra framför tv’n och inväntade att klockan skulle slå halv fyra någon jäkla gång så att vi fick se hur bruden såg ut. Kronprinsessan Victoria’s bröllop kan man ju bara inte missa! Ett svenskt prinsessbröllop är nog en sådan där “once in a lifetime”-grej.

Det var en himla massa skriverier om hur klänningen skulle se ut. Skulle den vara klassisk, modern, en vit fluffig marängdröm eller rent av trist? När hon klev ur bilen så kunde jag konstatera att den var fin, det var den. Den var ärmlös men hade en slags krage istället (hmmm, hur kan jag förklara det bättre?) och det var tydligen hur modigt som helst. Fast hade jag lika vältränade armar som Kronprinsessan skulle jag inte välja en brudklänning med ärmar jag heller.

Nåväl, skit i klänningen. Det jag var mest nyfiken på var brudfrisyren. I ett tidigare inlägg spekulerade jag kring hur den skulle kunna se ut. Jag antog dock att det inte skulle bli någon spektakulär historia, bakåtkammat är ju Kronprinsessans signum. Det jag inte räknade med då var att en slöja skulle användas. Såklart! Smart om inte annat. Slöjan täcker ju det mesta av frisyren. Och när hon dessutom valde ett diadem storlek gigantus över alltihop hade hon säkert kommit undan med att bara ha sin gamla vanliga tofs därunder.

Slöjan. Hur fin som helst. Och gammal. Det var väl därför som den liksom var ditnålad lite hipp som happ där det var okej att köra in en hårnål utan att paja spetsen. Att påpeka bullighet lite här och var vore småaktigt av mig.

När jag tittar närmare på själva frisyren och diademet tillsammans så blir jag mer och mer övertygad om att diademet antingen är superlätt och bara är fäst där bak med en kärringknut på myrtenkvisten eller så är det fastlimmat på håret. Alternativt att den anpassades så att den kunde pressas ner runt huvudet och ‘PLOPP’ så satt den som korken i en vinflaska och därför inte trillade av. Det finns ju förstås en möjlighet att den sytts fast med typ fiskelina också.

Allt som allt var hon sagolikt vacker vår prinsessa. Och så levde de lyckliga i alla sina dagar.

Psst! Om Du klickar på bilden med slöjan i fokus kan Du se myrtenkvisten skymta fram.

9 Responses to “Kronprinsessan Victoria’s bröllop – Brudfrisyren”


 • Snälla svara på detta snabbt! Jag har blonderat håret 3ggr tror jag nu på ca en månad. Kommer jag tappa massa hår nu? Och ifall jag vill ha ljusbrunt ska jag då tona håret för att det inte ska slita eller sliter det lika mycket som en vanlig färg? :S

  [Reply]

 • Sofia:

  Att blondera håret 3 ggr på en månad behöver inte betyda att håret kommer att gå av. Det som inte gått av redan kommer förmodligen inte att göra det heller så länge Du inte blonderar det igen eller färgar det.
  Toning är mycket skonsamt för håret. Intensivtoning däremot sliter en aning på håret eftersom det blandas med väteperoxid.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej! Behöver hjälp fort!

  Har ljusbrunt hår och vill bli blondare utan farliga kemikalier. är citron så himla slitigt?
  Jag har tappat mitt hår förut och har nu tillbaka lite och lite clips slingor. Vill inte tappa igen! Ska jag använda citron?

  [Reply]

 • jag älskar din blogg!
  jag håller själv på att utbilda mig till frisör, och du ger mig otrolig inspiration.
  ska ha modeller nu i sommar och jag är så glad att jag fann din blogg!! 🙂

  [Reply]

 • hejsan. jag vet inte om du kan svara på den här frågan men jag gör ett försök.

  det är så att jag har blonderat hår ganska ljust. det har sett bra ut hela tiden ända tills nu i sommar då jag har gått oi blivit ganska brun i hudtonen vilket har fått håret att framstå nästan som lite grönt… det ser väldigt knepigt ut. Har rått färgat hår egentligen och funderer på att gå tilbaka till det men vill ändå inte ha så tråkigt och gärna lite mörkare. Problemet då är att till vintern så¨blir jag otroligt blek och då vill man ju inte ha för mörkt hår heller så att man framstår som ännu blekare. jag vet inte riktigt vad man ska ha som passar min hudton. hudtonen är lite gulaktig.. ser lite smutsig ut nästan haha. (mossgröna tröjor har jag märkt själv att jag absolut inte passar i haha) har du nåt tips hur man kan färga det? :/ svara gärna på min blogg eller mail om du orkar. tacksam för svar. får lite panik för jag kan inte ha det utsläppt pga detta 🙁 blä

  mvh frida

  [Reply]

 • Hej fin blogg måste jag säga hittade den via googel.

  Jag har råkat ut för ett missöde som inte går att rädda mitt hår är total förstört jag har stubb på överhåret och detta orsakades av en frisör.

  Om du har tid och lust gå gärna in på min blogg och läs Ska anmäla min frisör HJÄLP. Behöver verkligen alla råd och tipps på hur jag ska gå till väga. Har jag som kund gjort något fel som jag beskriver i texten eller är det frisörens ansvar?

  Tack på förhand

  [Reply]

 • På youtube finns det tusentals videor med söta dockor som visar upp smink-tutorials, hår, etc.
  Problemet, har jag nu upptäckt, är att så fort dom visar sina produkter så är det nästan alltid okända amerikanska märken- ofta köpta på Wallmart.
  Jag letar på nätet efter en bra mousse( som jag har hört är den sorts produkt som ska användas för volym) men nästan inga svenska bloggare verkar skriva om det.
  Jag har typiskt “nordiskt” hår. Tunt/fint- spikrakt. Nu uppklippt för att lyfta fram mer volym… långt, knivat.
  Jag skulle bli jättetacksam om du gjorde ett inlägg om volym och produkter, för just nu hittar jag inget sånt på din blogg…?

  Tack på förhand
  Lydia

  [Reply]

 • Ett Tips!!
  För fler besökare måste du bara registrera dej på http://hitsforfree.kokakola.se/

  Mina besökare ökade med nästan 300 om dagen.

  Det är helt gratis!!

  [Reply]

 • Hej hej!
  Hittade din blogg via google, den går nog in på favoriter direkt!! =)
  Jag har en liten fråga som jag hoppas du ska svara på. Jag har på dem senaste två-tre åren gått upp sisådär 20 kg och ansiktet har självklart blivit rundare. Under den tiden har jag bara toppat håret som nu räcker ner till rumpan och är allt i samma längd (alltså inga etapper). Nu funderar jag på att klippa en bra bit av håret och samtidgt få ngn riktig frilla. Funderar på lugg men vill ej att mitt ansikte ska bli ännu rundare av det. Vad tycker du jag ska klippa för frilla?
  Jag vore tacksam för hjälp.

  P.S Jag har ganska självlockigt hår så ifall jag klipper lugg måste den plattas, men det är inga problem. Har gjort det för några år och 20 kg sedan. 😉

  [Reply]

Leave a Reply