Kort frisyr med busig och/eller slät styling – Dagens inspirationsbild

En frisyr som är klippt så att man med olika stylingar kan få det att se helt annorlunda klippt ut från gång till gång är för mig den ultimata klippningen. Läckert!

Kort frisyr med busig och/eller slät styling – Dagens inspirationsbild

5 Responses to “Kort frisyr med busig och/eller slät styling – Dagens inspirationsbild”


 • Hey!
  Tack så jätte mycket för det snabba svaret! Processen är igång, blekte håret igår. Så just nu är jag på jakt efter en silvertoning men jag hittade ingen på stan idag. Jag får göra ett nytt försök imorgon. 🙂

  /Marlene

  [Reply]

 • heeeej! Toppenblogg, gillar grymt! Men en fråga, vad är det för hårtrend 2010? Långt, kort? färger? 🙂 Lite tips vore skoj, skall nämligen till frisören snart och vill ha lite tips! 🙂

  Ha en toppendag!
  / Sara

  [Reply]

 • Hej!
  Vet att det absolut bästa är att gå till en frisör om man vill färga håret, men det var ju det där med pengar också :/
  Det är så att jag skulle vilja ha lila hår, och jag har provat både Manic Panic och Directions och båda rann ut efter bara en tvätt. Hade även blekt håret innan vid båda tillfällena.
  Har du något tips på vad jag kan göra? Eller är det helt enkelt bara att spara ihop pengar och ta sig iväg till någon frisör? 😉

  /Linda

  [Reply]

 • Hej Linda!

  Ett nyblekt hår reagerar ofta så som Du beskriver, blöder ur färgen direkt efter någon tvätt bara. Det beror på att fjällskikten på hårstråt inte funkar som de ska och behöver vila och vårdas. Balsam och keratinserum är bra för det ändamålet.
  Sedan bör Du hålla dig till toning eller intensivtoning, de har en tendens att hålla sig kvar längre i blekt hår än permanent hårfärg för att de inte påverkar fjällskikten på samma sätt som permanent hårfärg. Dvs, tvingar dem inte att öppna sig lika aggressivt. De är ju redan öppna, så det trasar bara sönder dem ännu mer.

  Är det en kall lila nyans Du försöker lägga i håret, kom ihåg att kalla pigment är uppbyggda så att de inte kan tränga in i hårstråt så långt. Det är också avgörande för att effekten skall hålla.

  Sammanfattning: Vårda håret med balsam och keratinserum ett tag. Använd lila toning eller intensivtoning framför permanent hårfärg. Funkar inte detta är det tveksamt om frisörens lila färger biter på Ditt hår.

  Lycka till!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Nu har det blivit tydligare… tack!

  [Reply]

Leave a Reply