Hårfärgstrenden vintern 2010 – My kind of red

Jag tror inte det har undgått någon att den hetaste trenden inom hårfärg för vintern 2010 är rött. Den intensiva blodröda nyansen hittar vi både på modemässor, frisörmässor och kändisar (Rihanna!) och visst är det effektfullt, men inte ett helt huvud va? Jag älskar rött hår, men gillar den svalare röda mer. Med violetta inslag, kopprigt, mahogny, reflexer av guld, that’s my kind of red. Clownnäserött, not so much. Det passar bäst som effektfärg tycker jag.

Mahognyrött i hela håret – Yes!


Clownnäserött som effektfärg – Yes!

9 Responses to “Hårfärgstrenden vintern 2010 – My kind of red”


 • Hej, jag har jätteblont hår, och nu vill jag ha mörkt underhår, men jag vill inte färga de mörk eftersom de krävdes 10 blekningar för mig förra gången ja färgade hela gåret mörkbrunt/svart och de slet nåt så grymt. och detta vill jag ju ändå bara ha typ 2 månader o jag vill inte att de ska slitas så mycket. så funkar de att tona de och sen att de blir blont igen eller behöver jag bleka de sen? och vilken toning och märke är bäst att använda? 🙂

  [Reply]

 • Hej frisörska. jag undrar om inte du kan lägga ut lite inspirationsbilder på olika frisyrer som går ner till brösten ungefär och som man inte behöver styla så mycket? jag har nämligen tröttnat på mitt hår och vill göra en helomvändning fast jag vill behålla längden.
  tack för en bra och inspirerande blogg! 🙂

  [Reply]

 • Hej, jag har halvlockigt hår och vill väldigt gärna permanenta håret rakt. Men de kommer slita så mkt på håret..men går de verkligen inte att fixa de på något sett? typ att man använder produkter eller något :S För jag plattar mitt hår för de mesta varje dag, om jag inte sätter upp håret. Sen vill jag klippa mig och färga håret oxå 😛 Men vet inte hur.

  Bra blogg!

  Tacksam för svar 🙂

  SVAR:
  Hej!

  För Dig skulle jag rekommendera en keratinbehandling som heter Brazilian blowout. Det gör håret slätt och blankt, utan kemikalier, utan slitage på håret TVÄRTOM! Det vårdar håret. Att effekten dessutom håller i ca 12 veckor är ju inte heller fy skam! Vänd Dig till en salong för denna behandling. Jag skulle bli mycket förvånad om detta inte skulle bli en av de främsta behandlingarna hos alla frisörer under 2011.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej!

  Jag ska få mitt första barn i slutet av februari och som många blivande mammor så vill jag inte färga håret under tiden jag väntar på nedkomsten. Men detta gör ju att mitt hår känns sååååååååååååååååååå trist! Det har “växt fritt” i över ett år och färgen är klassiskt musbrunt!

  Alltid när jag klipper mig så tunnas det ur ordentligt för att jag ska kunna få rörelse i håret, mitt hår är supertjockt. Dock vet jag inte om jag vågar detta då många tappar så mkt hår efter att barnet kommit. Tänk om man blir flint? 8oO! Och att klippa mig utan att tunna ut känns så trist eftersom jag spar ut håret, då blir det ju bara att jag har lika tungt hår men kortare. Jag vill kunna få upp håret i en knut och vara “snabb” på morgonen. Håret är just nu lite längre ner än till axlarna.

  Vad vågar man göra under graviditeten? Har du tips på smidiga “blivande mamma/mamma frisyrer” som känns moderna och inte tantiga á la Maud Olofsson!

  *från en som inte vill bli flint*

  SVAR:
  Hej!
  Du kan färga håret, eller åtminstone slippa en så stor utväxt genom att slinga håret med folieslingor. Du får inte samma effekt som en helfärgning, men utväxten blir i alla fall inte lika tydlig.
  Jag skulle avråda Dig att tunna ur håret så mycket då de flesta tappar mycket hår efter graviditeten, klipp hellre upp håret i en flikig page som fortfarande går att sätta upp så får Du en tunnare känsla. Det är också en lättstylad frisyr som är lika snygg upplockad och volymig som plattångad och slät, även busig och rufsig look med hjälp av en gnutta saltvattenspray och säsongens hetaste; mittbenan. Det är en bra grund att utgå från och är lätt att fortsätta spara ut när Du slutat tappa så mycket hår.

  P.S. Grattis till bebisen!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Knallrött är inte min grej. Men mahogny och koppar är riktigt fint 🙂

  [Reply]

 • Hej! Ville bara fråga en sak och jag skulle bli väldigt tacksam om du svarade 🙂 Jag vill ändra frisyr, men vet inte alls hur.. Det jag har funderat på är att klippa page. Skulle det passa mig? Och hur kort skulle du rekommendera? Är inte för sådär jätte drastiska förändringar men ändå så att det syns och ser fräscht ut 🙂
  Här är en länk till hur mitt hår ser ut nu: http://ninac.blogg.se/2010/november/det-ar-tanken-som-raknas.html
  Det är inte en perfekt bild och man ser inte så bra, men du kanske kan se om page passar mig ändå? 🙂

  [Reply]

 • heej du 🙂 snälla kan du inte skriva vilket silverschampo du tycker är bäst?
  hur är wellas, tony and guy, matrixs osv. skulle vara jätte tacksam för svar. kram på dig

  [Reply]

 • Hejsan Anna-Karin!
  OTROLIGT vilken myssfylld med spännande ideér till blogg!
  Hittade din bild när jag en lång tid googlat igenom för att hitta rätt hårguide, och såg detta inlägg > http://blog.frisorska.se/2009/blond-bob-med-honungsgula-slingor-dagens-inspirationsbild/ < och blev enormt förtjust i färgen på de lite rödare slingorna. Skulle du kunna tipsa om en bra slingfärg för hemmabruk (alltså vad heter färgen samt ett bra märke)?
  Samt berätta vad du rekommenderar, hur man ska fokusera att lägga slingorna.
  Skulle vara grymt tacksam!

  Ne, ha en trevlig kväll här var inte sista gången jag kikade in! 😉

  SVAR:
  Hej!

  Då jag varken har koll på hemmafärgningkit eller rekommenderar hemmafärgningar kan jag tyvärr inte hjälpa Dig i den här frågan.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Vilka fina bilder, tar du dom själv eller vart hittar du dom?

  [Reply]

Leave a Reply