Frisyrer 2011 – Håruppsättningar

2011 närmar sig med stormsteg, herregud vart tar tiden vägen? Hösten är i antågande och därmed också funderingar på frisyrförändringar. Jo, det brukar vara så. Den ljusa vill bli mörk, den långhåriga vill bli korthårig och tvärtom och härs och tvärs. Korta välklippta frisyrer ÄR förbaskat snyggt, men innan Du väljer att sätta saxen i håret kanske Du vill ha en liten förhandsvisning på vilka frisyrer som gäller för 2011?

Det är väl egentligen ingen guide på vilka klippningar Du skall satsa på, men frisyrerna 2011 kräver lite längd på håret. Det handlar alltså om håruppsättningar! Woho!

Nyckelorden är retro, ledigt, avslappnat, löst hängade slingor, hårband, volym, uppsatt med hårnålar.

Frisyrer 2011 – Håruppsättningar

Fler bilder på håruppsättningar:

FRISYRGALLERI – Håruppsättningar

11 Responses to “Frisyrer 2011 – Håruppsättningar”


 • Hej! Ska färga mitt hår i veckan och har verkligen nooolll koll på vilken färg jag skall välja.. Vore super tacksam om jag kan få hjälp av dig?

  Normalt sett har jag ialf en gul hudton (är dock inte alls lika gul i ansiktet, som på övriga kroppen) sen har jag grönbruna ögon, ett ovalt ansikte och väldigt platt och rakt råttfärgat hår.

  Brukar färga i kalla mörka färger med uppigande slingor i. Däremot brukar det efter en tid alltid reultera med ett varmare intryck så fort färgen börjat avta.. Vet i sjutton vad som passar mig bäst… Det enda jag vet är att jag vill framhäva det bruna i mina ögon…

  Har du något att rekommendera? Kram!

  [Reply]

 • Hej! Var köper jag en hårprodukt i Sverige som är SPRÄNGFYLLD med keratin och proteiner?

  [Reply]

 • Hej!

  Jag har lite smått börjat funderat på att göra något mer “drastiskt” med mitt hår gällande frisyr, just nu är det färgat mörkbrunt och är något längre än till brösten, en lugg som är på tok för lång. Väldigt vardagligt och.. tråkigt enligt mig.
  Finner inga idér till mitt hår utan de mest tuperas lite eller är uppsatt i en knut, ganska trist. Ska jag vara ärlig är de väl inte i världens bästa kondition efter några tidigare blonderingar, jag skulle egentligen behöva klippa av säkert 10-15cm för att de skulle börja må bättre, men jag har inte haft hjärta till att klippa av mig håret eftersom jag ganska länge sparat på de. Men nu känns det verkligen urtrist! Jag är en person som älskar förändring och är egentligen inte speciellt “rädd” för att sticka ut ur mängden, jag har haft KNALLRÖTT hår tidigare.
  Jag har nu som sagt börjat fundera på en “drastiskt” förändring gällande frisyr, jag behöver helt enkelt en ny stil som jag kan börja trivas med.
  Trots min kärlek till mitt långa hår har jag börjat få funderingar till att klippa de, till och med kort! Men jag är så fruktansvärt rädd att jag sen ska ångra mig om jag gör det, men tillika är jag såååå sugen på att göra de.
  Du kanske skulle behöva se en bild av mig för att kunna se om du tror att de skulle passa, i så fall får du gärna mejla mig. Jag älskar verkligen mitt hår, men nu är det bara tuperat eller knölas i en boll, och det känns urtrist! Jag vill ha en cool, häftig och snygg frisyr. Gärna med lite “rock känsla” Har du sett Elin Blom i Idol 2010 kan jag säga att jag gillar hennes stil, både gällande hår och kläder. Jag skulle verkligen uppskatta hjälp, jag är vilse i frisyrdjungeln!

  [Reply]

 • Hej.Jag funderar o klippa lugg .Men hur vet man att man passar i det.Jag har alltid hört att jag ska ha volym upptill och uppklippt .Så det kanske inte passar min ansiktsform.Några tips? kram

  [Reply]

 • Hejsan! grym blogg, verkligen en inspriationskälla to die for!
  Jag har runt ansikte med en ganska låg panna och jag undrar nu om det finns någon kort frisyr som passar mig. jag undrar också om du tror att jag skulle passa i raklugg och i så fall vilken sorts (tjock, spretig osv.)
  vore jättekul om du ville hjälpa mig så maila ett svar om du kan 🙂
  kraaam!

  [Reply]

 • Hej. Jag har har tänkt på att klippa mig som typ “emo” ¨hår, Och kanske färga det svart…Men jag vet inte om jag paassar i svart hår. För jag har tänkt typ svart hår med mörk bruna slingor.

  Skulle det bli bra `?

  Tacksam för svar!

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej Erika!

  För att passa i svart hår bör man nog vara en person som antingen har rätt mycket färg i sig själv eller sminkar sig för att det inte ska se ut som att man har en peruk på sig. Svart hårfärg är en så mättad färg och kan vara svår att bära upp även om man lägger i mörkbruna slingor i det. Mitt bästa tips är att först tona håret i svart för att se hur det blir, toning tvättas ju ur!

  Lycka till!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • hejsan!
  min fråga till dig är i vilka grader klipper man en gradering? tacksam för svar

  [Reply]

 • Hej!

  En gradering kan vara låg eller hög, så i princip kan en gradering vara klippt i alltifrån 1 till 89 grader. 1 är lågt och 89 är högt. Graderna är alltså förhållandet mellan hårstråt vid huvudets högsta punkt och hårstråt längst ned i nacken.

  Hoppas Du är nöjd med svaret!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej !
  min fråga lyder såhär .
  om man har tjockt hår asså riktigt tjockt hår kan man klippa det tunt då ?

  SVAR:

  Ja. man kan klippa av remsor av hår nära hårbotten för att riktigt tunna ur ett hår. Detta görs ganska ofta på smålockiga hår för att få håret att bli lättare att hantera.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • fan!
  Jag som har super kort nu, rakat på båda sidorna och långt upptill. Vad ska jag hitta på nu till 2011???? Satsa på det korta och färga eller vad? hade varit skoj med en klassisk snygg slät bob, men orka spara…

  SVAR:

  Kort klippning och en snygg färgning låter ju inte alls så pjåkigt om Du frågar mig! Men inget flikigt och urskuret, det känns uttjatat. Och pastelliga nyanser är hett, skippa silverblont.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Å, älskar rufsiga uppsättningar med hårband!Tack för fina inspirationsbilder och en superbra blogg!!

  [Reply]

Leave a Reply