Fixa finaste festfrisyren till jul!

De flesta håller nog med mig när jag säger att julen är som allra finast när den går i de klassiska tecknen. Julrött och grönt, vitt, tomtar, pepparkaks- och glöggdoftande hem, krims krams och julklappar med rim. Detsamma gäller kläder och hår tycker jag. Jag har till exempel köpt en jättefin outfit till min dotter som hon ska få ha på julafton. Hennes hår tänker jag pryda med ett rött sidenband.

Mitt tips till Dig är att köra på klassiska blanka lockar till jul! Och Du gör det enkelt med en vanlig plattång.

Fixa finaste festfrisyren till jul!

Fördela en mjuk mousse i det nytvättade och fuktiga håret. Föna håret torrt med en stor rundborste.

Dela in håret i en knivskarp snedbena, det stärker den klassiska känslan.

Dela in håret i underhår och överhår. Lägg undan överhåret och börja plattångslocka underhåret. Är Du lite osäker på hur man gör plattångslockar finns det en instruktionsvideo här.

Gör på samma sätt med överhåret, men vrid inte plattången så tidigt. Ca 1 dm av håret närmast botten skall vara slätt så platta som vanligt där och därefter låter Du locken ta vid. Dvs, efter 1 dm börjar Du vrida plattången så att det blir en lock.

Luggen gör Du lockig från botten, på båda sidor om benan.

Borsta igenom håret ordentligt, då lägger sig vågorna i varandra och formar håret till en frisyr snarare än separerade lockar. Ju mer Du borstar desto mindre risighet och håret blir blankare.

Fixera frisyren med en mellanhård spray. Avsluta gärna med en glansspray.


3 Responses to “Fixa finaste festfrisyren till jul!”


 • ooh tjusigt! om jag bara fick styla mammas hår alltså, hade lätt gått på den där looken, fast liiite “slarvigare” lockar, hon har lite kortare hår och skulle nog bli superfint 🙂

  [Reply]

 • Hej! Skulle vara enormt tacksam om du kunde hjälpa mig med en grej…
  Jo det är så att jag har blonderat och färgat mitt hår. I nuet är det Mörk/brunt med olika nyanser ljusare och mörkare… Det är också forfarande lite grönt…

  Min naturliga hårfärg är (vet inte riktigt hur jag ska beskriva) mörkblont/ ljusbrunt/råttfärgat.
  Jag blonderade mitt hår med camomillespray efetrsom jag trodde det var skonsammare än riktig blekning. Vet inte hur det är.
  I början på sommaren iår bestämde jag mig för att slinga håret hemma . Min gamla farmor som gjorde det var dock inte så bra på det, eftersom ingen av oss inte riktigt visste vad vi skulle göra.
  Resultatet blev ganska gult, och jag trivdes inte i det alls.
  Några veckor efter det ville jag bara få bort det, och istället få en mörkbrun färg.
  Jag gick till en frisör som hade en egen frisörsalong.
  Hon la i en mörkbrun intensivtoning.
  Resultatet av det blev grönt!
  Jag gick med det gröna i en månad och var inte alls bekväm, jag blev deprimerad för jag är mån om mitt utseende.
  Dagen före min skola började , ca en mån efter färgningen bestämde jag mig för att färga igen eftersom intensivtoningen gått ur mer och mer. Jag valde en mörkare brunnyans för att jag trodde att det gröna skulle försvinna.. ( jag vet idag att det var helt fel, det ska ju vara en rödaktig…) plus att färgen inte räckte.
  Jag var fortfarande missnöjd som in i helvette. Men var ändå tvungen att gå med det i en mån till.
  Jag gick därefter till en riktig frisörsalong för att fia allt. Det var en elev som färga (pga min ekonomi) hon la i en rödaktig mör färg. Tyckte dock för mörkt för mig.
  Resuktatet blev olika nyanser mörkare nära svart, o ljusare. Och nu har det börjat bli lite grönt igen. Jag blir galen och ledssen mår hur dåligt som helst av det. I och med det är mitt hår slitet och som tuggummmi när det är blött.

  Jag vill väldigt gärna ha ljusbrunt hår. Men brun skulle också funka bara det blev en jämn färg och det gröna försvann för gott.
  Och vad ska jag göra med tuggummi håret , använda bra produkter eller hjälper inget furutom ett klipp.
  Är hur tacksam som helst för ett bra svarr om hur jag ska gå tillväga!:)
  Skulle verkligen vilja vara fin i håret till jag börjar gymnasiet.. ;(

  [Reply]

 • Att locka med plattång fungerar inte på mitt hår. Använder plattången till plattning och locktång till lockning 🙂 Eller så är det så att det är min plattång som inte kan göra lockar, jag vet inte. Har testat olika metoder och ingenting fungerar.

  [Reply]

Leave a Reply