År 2010 första “Dagens lista”

Vad är det för dag? – Det är måndag och jag kan inte komma ifrån känslan av att det är något speciellt med just den här dagen. Klockan 06.00 imorse slog jag på teven och möttes, inte av Nyhetsmorgon på 4:an som vanligt, utan av en dokumentär om orangutanger. Har jag missat något? Är det inte en vanlig arbetsdag idag? Nyhetsmorgon sänds inte förrän 08.55 idag och det är samma visa ända tills på torsdag. Skumt. Hela Sverige har visst tagit semester de här dagarna…

Är sängen bäddad eller obäddad? – Bäddad, men det var inte lätt att utföra skall jag be att få tala om! Jo, först och främst är magen lite i vägen för att det skall vara fritt fram att luta sig framåt och greja och dona, men den främsta orsaken är att vi i vårt pyttepyttelilla sovrum lyckats klämma in en spjälsäng och att få in min tjocka kropp mellan den och vår säng för att rätta till lakanet var en utmaning.

Vad har jag ätit för frukost idag? – Något sånt där nyttigt grovt bröd med ost, skinka, sallad och tomat på. Kaffe och vatten. En banan slank ner också.

Dagens frisyr? – Har börjat tycka att min “Robert Wells”-liknande frilla är finare när den är oplattad, dvs mina naturliga vågor får kramas upp med spray och hållas på plats med några hårnålar. Så det blir nog något sådant idag. Just nu är det uppsatt lite slarvigt med en stor hårklämma.

Dagens outfit? – En svart, långärmad ballongtunika från Gina Tricot och grå mama-tights från H&M. Långt halsband blir nog fint till. Kan jag slänga runt ett par stycken runt halsen tro, eller är det snyggast att hålla sig till ett?

Idag rekommenderar jag? – Jag hade ett helt gäng med svarta örhängen (billigt krafs) som börjat flaga i färgen och därför legat orörda i smyckesskrinet rätt länge. Tills jag impulsköpte ett svart nagellack och penslade på, det blev hur bra som helst!

Ett till örhängestips: En gammal klasskompis till mig som jobbat på Glitter rekommenderade att pensla kroken som sätts in i själva örat med ett genomskinligt lack redan när örhänget är nytt. Det är för att metallens ytbehandling släpper fort när man börjat använda örhänget och lacket förlänger den skyddande effekten.

Detta ska jag göra nu? – Sminka mig och börja beta av alla ärenden jag har idag.

4 Responses to “År 2010 första “Dagens lista””


 • Hejsan! Tycker det är roligt att du skriver om frisyrer, för det har jag verkligen brist på! Kan du inte lägga ut fler “hur-man-gör”-inlägg? Dvs där du skriver hur man gör vissa frisyer! 🙂 Kram

  [Reply]

 • Hej Elin!

  Jag hoppas att Du sett att alla tidigare “Fixa Frillan”-inlägg finns under kategorin: Fixa Frillan – Stylingtips här till höger?
  Om inte, kolla in där, finns massor av stylings att testa!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • och jag vill skulle vilja veta hur jag får håret vitt (just nu är det gul/orange i längderna och en utväxt (mellanblond?) på nästan 1 dm).
  Hur ska jag göra?
  Det kliar i fingrarna och jag vill göra det nu nu nu 🙂

  [Reply]

 • Marlene:

  För att få håret helt vitt så krävs först blekning för att få bort pigmenten ur håret, sedan en dämpande toning som går åt det ljust silvriga hållet för att få bort det mest gula. Silverschampo är också bra att använda.
  Det är nämligen så att oavsett hur mycket man bleker så kan inte håret bli helt vitt.

  Ett villkor för att kunna bli så ljushårig är att håret måste vara i ganska bra kondition, dvs att det inte redan är tuggummiaktigt, torrt och frasigt. Är håret i dålig kondition så kommer det att gå av av så mycket blekning.

  När håret skiftar så mycket som Du beskriver att Ditt hår gör så skall blekningen appliceras där det är mest pigment först. Sedan måste man hålla noggrann uppsikt vart håret blir ljust först så att man kan skölja bort det och låta det fortsätta verka där det finns pigment kvar.

  Ett pillgöra med andra ord, men kan bli bra om man har hjälp av en kompis.

  Något man alltid får räkna med när man bleker håret hemma är att hårstrån kommer att gå av och att kvaliteten på håret alltid blir sämre än den var innan.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

Leave a Reply