Trendigaste killfrisyrerna 2009

Jamie Stevens, utsedd till Men’s Hairdresser of the year 2008, har siat om de trendigaste killfrisyrerna 2009. Nyckelorden är textur, mångfald och variation. Vågar Du?

Trendigaste killfrisyrerna 2009

Flat top

FLAT TOP

Flat top gjorde comeback på några större modevisningar i slutet på 2008 och kommer successivt att smyga sig in på den övriga marknaden. 2009 kommer att vara de kortklippta sidornas och det längre överhårets år.

Funkar bäst för…
Du bör ha ganska kraftig hårväxt, gärna rakt hår och ha snygga hårfästen. Så är Du lite tunnhårig på hjässan kanske du ska satsa på en annan frisyr.

Så frixar Du frillan…
Applicera en  mousse i det fuktiga håret och föna allt hår rakt uppåt. Eventuellt kan Du föna sidohåret nedåt och lite framåt. Avsluta med att lägga i ett glansgivande vax eller gelé.

The guiff

THE QUIFF

Det här är looken för 2009, lite militär möter James Dean eller Elvis. Redan 2008 kunde vi se en variation av denna frisyr, då med en sidbena och en längre lugg. I år är det dock dags att gå vidare i frisyrens till synes ändlösa stylingsmöjligheter, föna luggpartiet så att botten och längder strävar framåt och topparna strävar bakåt.

Funkar bäst för…
Du som har ett lite kantigare ansikte passar bäst i denna frisyr.

Så fixar Du frillan…
Applicera en mousse i det fuktiga håret och föna det torrt, gärna med borste. Börja föna framifrån. Eftersom luggen skall få rätt mycket volym fönar Du det främre luggpartiet framåt och uppåt. Ju längre bakåt i frisyren Du kommer, desto mer borstar Du framåt och fönar. När håret är torrt kan Du gärna använda en liten plattång för att få till de släta topparna genom att vika dem bakåt. Avsluta med att lägga i ett matt lervax.

Curls

LOCKAR

Lockar kommer ganska starkt på killfrisyrfronten, både i långa och korta frisyrer. Det är en look som tillåter killar att ha långt hår och ändå se maskulina ut.

Funkar bäst för…
Dig som redan har självlockigt hår, annars i princip vem som helst bara håret är tillräckligt långt.

Så fixar Du frillan…
Ett självlockigt hår blir oftast snyggast när det först återfuktas med en spraygelé eller en mousse för lockigt hår och sedan självtorkar. Har Du rakt hår gäller det att med plattång eller en liten locktång skapa lockarna själv. Gör dem oregelbundna genom att ta slingor lite här och var. Det motverkar att formen på frisyren blir för rund. Ta lite lervax på fingertopparna och red sedan ut lockarna med fingrarna. Målet är att få en ostylad och lite risig look..

The wedge

THE WEDGE

Denna look sammanfattar de trendigaste killfrisyrerna 2009. Mycket korta sidor och nacke, väldigt militärinspirerat med en modern twist; överhår som behålls långt, eller med rörelse.

Funkar bäst för…
Frisyren passar de flesta hårtyper men bör undvikas av Dig som börjar bli tunnhårig eller har stora öron då denna frisyr tyvärr framhäver detta.

Så fixar Du frillan…
Här behöver Du inte tänka så mycket på stylingen med tanke på att frisyren är klippt så pass kort. Behåller du däremot överhåret något längre är det snyggast att få det lite spikigt och taggigt. Ett matt lervax fixar det.

0 Response to “Trendigaste killfrisyrerna 2009”


  • No Comments

Leave a Reply