Stor fluffig frisyr med slät lugg – Fixa Frillan

Impressive hair that makes heads turn! Vem vill inte ha det? Det här måste vara den absolut enklaste stylingen för att få de där uppskattande blickarna. Hemligheten är inte tuperingen, utan creppningen/våfflandet!

STOR FLUFFIG FRISYR MED SLÄT LUGG

Creppad fluffig frisyr(klicka för större)

Fixa frillan:

Håret behöver inte vara nytvättat så länge det är torrt och inte jättesmutsigt.

Eftersom Du skall creppa allt hår förutom luggen så är det bäst att börja underifrån. Dela därför upp håret så att Du har en ganska tunn passé med hår längst ned mot nacken. Kamma igenom håret, spraya över en mjuk hårspray och creppa sedan hela passén ända ut i topparna. Avsluta med att spraya lite till över.

Arbeta Dig uppåt med tunna passér i taget på samma sätt som ovan. Kamma – spraya – creppa – spraya.

När Du kommer högst upp på huvudet och det är dags att bestämma hur benan skall ligga, gör ingen bena då. Kamma luggen framåt och sprid hjässhåret utåt så att det enbart bildas en stjärnformation närmast hårbotten. Hårstråna strävar alltså utåt mot sidorna. Creppa håret i den riktningen också.

Plattånga luggen och spraya gärna över en glansspray. Det blir en snygg kontrast mot det fluffiga och krusiga.

Borsta igenom all creppning ordentligt, det gör att det kommer in luft mellan hårstråna och det hjälper volymen på traven.

Tupera tunna slingor i taget allt hår ovanför öronen, men tupera inte så hårt, det behövs inte.

När Du är nöjd med formen asvslutar du med att spraya över en lite hårdare spray över hela frisyren.

4 Responses to “Stor fluffig frisyr med slät lugg – Fixa Frillan”


 • Hej, jag har en fråga, nu vet inte jag vad frisyren heter men ska försöka beskriva den så gott jag kan. Det ser ut som utväxt i stort sätt. Mörkare, brun hårbotten och resten av håret är ljusare och blondt, hur ska man göra om man vill få det så och ska färga det hemma? Tänkte att man kanske kunde sätta håret i en toffs mitt på huvet och lägga färg i hela hårbottnen, men hur blir det då? här är en länk till min blogg, där finns några bilder på hur jag menar 😛 TACK! http://angeliicap.blogg.se/2009/june/half-brown-half-blonde.html#comment

  [Reply]

 • Hej Angelica!

  Det är en rätt så avancerad teknik för att få till det snyggt, men jag ska försöka förklara så gott jag kan.

  För det första så är det nödvändigt att applicera de två olika färgblandningarna med pensel. Färgmassorna skall då ligga i skålar först och inte i flaskor.

  OBS! Själva appliceringen är ganska svår och kladdig för den som är ovan.

  Dela in håret i ett kors. Gör alltså en mittbena från pannan till nacken och en bena tvärsöver från öra till öra. Uppifrån ser indelningen ut som ett kors eller 4 “tårtbitar”.
  Jobba med en tårtbit i taget, börja gärna med de bakre bitarna.
  Varje tårtbit skall delas upp i tunna sk. passéer. Slingor kan vi säga. Börja underifrån, alltså längst ner i nacken.
  Applicera den bruna nyansen närmast hårbotten och ca. 3-4 cm ut på längden. Applicera sedan den blonda nyansen på resterande av längden. Fortsätt på samma sätt tills hela tårtbiten är klar och gå vidare till nästa tårtbit.

  Phu! 🙂

  Avancerat? Det är det! Låt en frisör göra det här istället, då slipper Du kladda med det här själv och resultatet kommer att se proffsigare ut. I och med att övergången mellan det bruna och det blonda också är en teknik i sig att få till snyggt…

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • HJÄLP MIG, KOLLA MIN BLOGG OCH MIN FRISYR OCH KOMMENTERA!

  [Reply]

Leave a Reply