Stenhård styling för tuppkam/mohawk

Long mohawk

Häromdagen fick jag en fråga om hur man på bästa sätt kan styla sin tuppkam/mohawk utan att slita alltför mycket på hårets kvalitet. Frågeställaren har nämligen provat bl.a trälim för att få till det rätta fräset, men har upptäckt att det kanske inte är det allra bästa alternativet.

Hur många “husmorstips” har vi inte fått höra genom tiderna när det gäller stenhård styling för tuppkam/mohawk?

Uppvispad äggvita och lim av olika slag är kanske inte helt okända “stärkande stylingprodukter”, men vid något tillfälle har jag till och med hört att sperma använts för att få håret att stå rakt ut. Hualigen!
Att dammsuga håret rakt ut kanske Du också har hört talas om, och visst kan det vara ett fantasifullt alternativ till fönen, men vilket slitgöra! Speciellt när det ändå krävs massvis av stylingprodukter för att få håret att behålla formen.

Uppkomsten av de något udda metoderna beror nog till stor del på att folk använder sig av det de har hemma.

Nu skall jag berätta hur Du på ett mycket enkelt, och inte minst hygieniskt och väldoftande, sätt fixar en stenhård styling för tuppkam/mohawk som håller HUR LÄNGE SOM HELST!

1. Tvätta håret. Smutsigt hår = fet hårbotten = gör att håret faller ihop.

2. Applicera en hård gelé i hela håret, kamma in produkten så att det täcker varje hårstrå från botten och utåt.

3. Ta gärna hjälp av en kompis när Du skall föna håret och därmed få gelén att stelna, speciellt om Du har en lång mohawk. Kamma håret rakt ut eller i den riktning Du vill ha håret innan Du fönar, föna sedan med ganska stark värme och låg fart. Stöd upp tuppkammen med den andra handen för att få den rak och fin.

4. När håret är torrt sprayar Du på rikligt med en hård hårspray över hela håret, spraya dock inte för nära, då blir håret vått.

Pssst!

Använd rätt stylingprodukter till rätt ändamål! Mina favoritprodukter när det gäller extremstyling är Spiker Styling Glue och Blast Spray Adhesive, båda tillhör ICE HAIR-serien från Joico.

Joico - Spiker styling glue Joico - Blast spray

5 Responses to “Stenhård styling för tuppkam/mohawk”


 • Tack så mycket för tipsen! Jag ska testa det nästa gång som jag tvättar håret 🙂 Ska även framföra det till min vän.
  Kram!
  /Jenny

  [Reply]

 • Hej! Jag undrar om det finns någon impackning so liksom “färgar” håret (blont), eller som förstärker färgen??

  [Reply]

 • Hej Josse!

  Det finns inpackningar med färgpigment i som hjälper till att förstärka det blonda, men det gör det inte ljusare, det är det bara blekning och ljusfärg som kan och det är kemiska behandlingar.
  Inpackningarna innehåller antingen silvriga pigment (för en kall nyans) eller guldiga pigment (för en varm nyans). De flesta märken har detta i sina sortiment. Nu pratar jag alltså om produkter som finns att köpa hos frisören.

  Sedan finns det ju även lite olika schampon och balsam som har liknande effekter, men som sagt, det ljusar inte upp håret något.

  Gör ett besök på en frisörsalong nära Dig, de kan hjälpa Dig och ge Dig mer konkreta tips för just Ditt hår!

  Lycka till!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej! jag ska på maskerad och ska vara utklädd till morot^^ mitt hår ska fungera som blast och stå uppåt och vara lite risigt som morotsblast är. Har du något tipps på hur jag ska gå till väga för att det ska hålla hela natten?

  [Reply]

 • Var finns Spiker Styling Glue att köpa? Finns det på typ Åhléns?
  Tacksam för svar! 😀

  [Reply]

Leave a Reply