Silverfärgat hår och Silvrig hårfärg – Inte alls samma sak som att vara gråhårig

Många kopplar samman silverfärgat hår och silvrig hårfärg med gamla tanter som helt slutat färga håret och låtit det grå ta över. Så behöver det inte alls vara. Alla klär inte i guldiga och varma nyanser så då får det gå åt det silvriga hållet istället, oavsett ålder.

För långt hår är det snyggast att begränsa det silvriga till slingor och effekter och som helfärg passar silvernyanserna bäst på kortare frisyrer.

Förresten är grått hår skitsnyggt, så det så!

Silverblond kort frisyr med brunt underhår Kort silverblond bob

Silverblond bob Silverblond håruppsättning

Silverblont och svart kreativ frisyr Kort silverblond bob

Silverblond flikig frisyr med lugg Silverblont och kopprigt långt hår

8 Responses to “Silverfärgat hår och Silvrig hårfärg – Inte alls samma sak som att vara gråhårig”


 • Jag håller med, grått är skitsnyggt. Min morfar har världens snyggaste äkta silverhår, tjockt som tusan också. Jag är så avundsjuk på hans hår. Han hade kolsvart hår som ung…tjockt med förföriska vågor.

  [Reply]

 • Inspirerande bilder! Har länge tänkt färga håret grått men inte riktigt vågat. Är rädd att det skall bli för dassigt på mitt långa, ganska torra hår.

  [Reply]

 • hej har en liten fråga.
  jag har väldigt vitt hår, men skulle vilja ha det mer silvergrått.
  bleker hos frisören samt nyanaserar men det går alltid ur efter 2 veckor.
  har mycket silvershampoo och sånt men det blir inte silver.
  har du något tips?

  mvh anna

  [Reply]

 • Anna:

  Kalla nyanser tvättas lättast ur håret och man jämför med varma nyanser. Ett blonderat hår är dessutom mer öppet och “blöder” ur färgen lättare. För att få det silvergrå att stanna längre i håret rekommenderas schampo och balsam för färgat hår. Silverinpackning ger mer pigment än silverschampo, så det kan vara värt ett försök. Sedan kan Du ju alltid lägga i en silvertoning i håret mellan behandlingarna hos frisören. Wella har en bra, Color Fresh 0/6.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej
  jag vill fixa mitt hår är blond men vill ha lite silver slingor i men om man går till frisören vad ska man säga alla gör väl inte silver slingor??

  mvh u

  [Reply]

 • Men var kan jag få silvergrått hår? Jag köänner inte till frisörer här i Stockholm.
  Jag gjorde misstaget att färga mitt gråsprängda hår i ngt slags mörkblond/ljusbrun färg. Ser förfärligt ut. Utväxten ska vi inte bara tala om. Jag gjorde det själv. Ångrar mig jättemcyket. Är hellre grå eller vithårig.

  SVAR:

  Är håret missfärgat nu måste håret blekas för att få bort pigmenten, sedan skall en silvergrå toning/intensivtoning läggas i för att få håret snyggt grått. Detta kan göras hos alla frisörer.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hejsan!
  Sökte på silvriga slingor på google för jag ska färga mitt hår och ville ha förslag. Då hittade jag din sida och det hjälpte verkligen men jag tänkte fråga dig om ett råd. Jag har lite rödbrunt (ganska mörkt) halvlångt hår. Hur tycker du jag ska tona det? Slingor eller hela håret? Jag kan verkligen inte bestämma mig.
  Tacksam för svar 🙂

  Mvh Martina

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Från rödbrunt till silver är det ganska långt, och det kan bli problem att få det snyggt, men slingor är i alla fall att föredra på ett halvlångt hår.

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

Leave a Reply