Nagelförlängning är inget för mig

nagelförlängning Av någon anledning är jag född med mjuka och sköra naglar som skivar sig, spricker och går att böja åt i princip alla håll. När jag var yngre önskade jag inget heller än att jag hade naglar som min storasyster, tillräckligt hårda för att kunna spara ut dem till lagom längd. Jag provade alla möjliga metoder för att få likadana naglar, köpte något kosttillskott på hälsokostbutiken som skulle ge starka naglar, genomskinligt nagellack med järn och kalcium och arsenik och vete gud allt. En gång blev jag till och med tipsad om att gräva in naglarna i en rå potatis, och jag var inte sen med att testa.

Behöver jag ens säga att det inte funkade?

Hemma-kit-lösnaglar som man själv fäster med superlim var en snabb lösning, men man kan inte räkna med att det håller speciellt länge. Försök sätta på Dig ett par jeans med dåligt ditlimmade lösnaglar utan att åtminstone en lossnar, det är omöjligt!
När man så tröttnar på att gå omkring med lite småsneda fejknaglar på (inte alla) fingrarna så har man tur om de riktiga naglarna därunder klarar sig undan med att bli nedslitna, uttorkade och ännu skörare. Har man otur så följer hela nageln med när man i ren desperation sliter bort skiten.

Nästa gång jag funderar på lösnaglar så skall jag gå till en duktig nagelskulptris och göra det ordentligt utan att behöva riskera ruttnande naglar och ovan nämnda “bieffekter”.

Fast när jag tänker efter nu så är nog inte nagelförlängning något för mig. Jag är helt beroende av ögonskugga och det applicerar jag alltid med fingertopparna. Att först krafsa runt med en lång nagel i skuggan och sedan försöka applicera det på ögonlocket utan att råka slajsa bort en bit ögonglob låter både ohygieniskt, krångligt och en smula kladdigt.

1 Responses to “Nagelförlängning är inget för mig”


  • jag har alltid haft samma problem!
    mina naglar är mjuka och går inte att få långa!

    Men jag provade ett genomskinligt stärkande lack från ´Trind, för några månader sen, och nu har jag långa naglar 🙂

    [Reply]

Leave a Reply