Mystips för att stå ut

Varje gång jag drar upp persiennerna på morgonen hoppas jag att det ska vara vitt på marken. Jag längtar efter snö! Någon enstaka flinga har fallit men det var några veckor sedan nu, och de flingorna var inte tillräckligt många för att göra marken ens lite mindre grå.

Idag började eftermiddagsmörkret redan klockan 9 i morse.

Mitt bästa mystips för att stå ut sådana här dagar; en mysig pläd virad runt kroppen och en stor kopp varm choklad. Nu pratar vi varm choklad som man kokar på spisen med mycket kakao och en klick lättvispad grädde på toppen. O’boy är lite för sött tycker jag. Helst ska man ha ett par hårdmackor med smör och ost vid sidan om, att doppa i chokladen och sedan mumsa i sig. Ljuvligt! Glöm inte att tända lite ljus omkring Dig.

Pläden jag sitter och kurar i just nu har jag köpt på Åhléns för 275 kr. Den är jättemjuk och får högsta betyg i mysighetsfaktor!

Lila pläd - Åhléns

3 Responses to “Mystips för att stå ut”


 • hej, har bläddrat igenom din blogg nu och tycker du verkar vara en vettig frisör! Så nu har jag en fråga till dig som jag hoppas du kan få svar på, jag var brunett i 8 år fram tills nu i våras då jag blev blond, jag trivs jätte bra som blond och vill verkligen fortsätta vara det, men nu är det så att jag har lite för ojämna färger i håret, det är lite för gulaktigt och jag vill inte bleka så ofta då håret blir så himla slitet. Så jag är inne på att bli askblond då det är ganska lik min vanliga hårfärg, men jag är jätte rädd att det ska bli alldeles för mörkt, jag vill ju fortsätta vara blond. Så har du något tips på hur jag ska göra? 🙂 svara gärna i min blogg så jag ser svaret!

  [Reply]

 • hoppas att det kommer snö till jul iallafall! 🙂

  [Reply]

 • Hej Helene!

  Att gå från blont till askblont är ganska svårt att få till själv hemma. Risken att det blir lite för grått eller grönt är stor. Detta beror på att de hårfärger/intensivtoningar/toningar som finns att köpa i butik innehåller mycket blå pigment. Genom att lägga det i håret som ju faktiskt är ganska gult så blir det grönt. Blått + gult alltså.

  Man måste komma ihåg att även om det står en viss nyans på paketet betyder det inte att håret blir så utan att det bara är en definition av vilka pigment den innehåller. Beroende på vad håret har för nyans från början kan resultaten bli mycket olika.

  För att bli askblond krävs en speciell blandning som dämpar gult OCH ger det en fin nyans, och det kan man bara göra hos en frisör. Resultatet blir såklart lite lite mörkare, men högst ett par steg. Du kommer fortfarande upplevas som blond.

  En bra frisör kan det här, våga lita på Din frisör! 🙂

  Lycka till!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

Leave a Reply