Han har världens dyraste frisyr

Hassanal Bolkiah, sultan av Brunei och en av världens rikaste män, är verkligen trogen sin frisör. Så trogen att han nyligen slängde ut motsvarande 180.000 kr för att få bli klippt av honom.

Frisören Ken Modestou har klippt sultanen i 16 år och befann sig i sin frisörsalong på Dorchester Hotel i Mayfair, London när han som vanligt blev kallad till Brunei för att putsa nackhår och klippa bort örontofsar. Ungefär var tredje eller fjärde vecka vill sultanen klippa sig, och notan brukar sluta på runt 100.000 kr för flyg, boende, mat och frisörens lön.

Den här gången kostade det liiiite mer. Sultanen lät nämligen flyga sin frisör i en egen lyxkabin på flyget och med en biljettkostnad på 130 000 kr. Den lyxiga kabinen var isolerad från de andra passagerarna eftersom sultanen ville försäkra sig om att Ken Modestou inte skulle smittas av eventuell svininfluensa.

Han har världens dyraste frisyr. Inte så pjåkigt, men inte värt 180.000 kr direkt.

Hassanal Bolkiah

5 Responses to “Han har världens dyraste frisyr”


 • Hej!
  Undrar om du har några tips kring dreads, ser att du inte skrivit något kring det (vad jag har sett) kanske för att du inte gillar de / är så insatt/intresserad?

  Vill göra, men jag vet inte vart. Har hört att hairpolice har utbildat någon i sthlm. Hon vekar bra, men bor i Östersund så det är en bit, det får vara min plan B. Vet du något bra ställe?

  Kram!

  [Reply]

 • Undrar hur man vet om man klär bäst i kalla eller varma färger? Om du orkar får du gärna kolla in på min blogg och avgöra vad som passar mig. Har en bild uppe till höger.

  [Reply]

 • Hej Sofia!

  Jag har tidigare skrivit om dreads;

  http://blog.frisorska.se/2009/dreadlocks-haruppsattningar-sant/

  http://blog.frisorska.se/2008/neonfargade-dread-extensions-och-cyberlox/

  Tyvärr har jag inte några matnyttiga tips när det gäller att välja salong för att få dreads/dreadlocks gjorda.

  Lycka till!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej Tove!

  Bilden på Din blogg är väldigt liten och jag ser därför inte Din ögonfärg, nuvarande hårfärg och nyansen på Din hy är inte så tydlig eftersom det inte är fullt dagsljus på bilden.

  Vad Du kan tänka på för att få en aning om Du passar bäst i kalla eller varma färger är hur Du till exempel trivs i guldsmycken eller silversmycken. Ofta så är det en smaksak, men på något sätt så brukar man känna sig lite obekväm att bära fel nyans nära ansiktet, tex. örhängen.

  Lättast att få reda på vad Du passar bäst i är att först sätta på Dig en tröja i en typisk varm färg när Du är helt osminkad, sedan en tröja i en typisk kall färg. En del passar i båda, men “rätt” nyanser framhäver hudens och ögonens toner, medans “fel” nyanser gör att man ser tråkig/blek/glåmig/sjuk ut, inga egna toner framhävs.

  För att veta skillnad på varma resp. kalla nyanser så kan Du tänka så här; Nyansen blå finns i många olika varianter. Blått som går lite åt grått, grönt och lila är kallt, blått som går lite åt gult är varmt.

  Lycka till!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Stort tack för det utförliga svaret! 🙂

  [Reply]

Leave a Reply