Frisyr med volym – Stylingtips för hur Du gör den bästa volymen

Platt frisyr Volym frisyr

Frisyr med volym – Vad tänker Du på då? Stort burr? Risigt? Lockigt?

En frisyr med mycket volym behöver inte alls vara söndersprayade och risiga lockar eller toktupering. Det kan vara mjukt, följsamt och luftigt, men ändå stort. Nu ska jag avslöja mina stylingtips för hur Du gör den bästa volymen. Häng med!

1. Använd rätt stylingprodukter. För att få in maximalt med volym i håret skall Du använda en mousse som skapar volym, det står på flaskan vad produkten har för egenskaper. Geléer, lotions och vaxer är bra för annan slags styling, men inte volym.

2. Använd stylingprodukterna rätt. Läs på flaskan hur produkten skall användas. I regel brukar en boll lika stor som handflatan räcka gott och väl till ett långt hår, men har Du riktigt tjockt hår kanske Du behöver ta lite till. Massera in produkten in mot hårbotten och kamma sedan ut det på längderna. En del mousser skall endast appliceras i hårbotten, då skall Du inte kamma ut det på längderna sedan. Oftast blir sådana produkter lite för sträva och hårda att ha på längderna.

3. Föna håret. Håret måste fönas för att överhuvudtaget få volym eftersom hårstråna och stylingprodukterna reagerar på värmen. Föna gärna med huvudet upp och ner, det gör att hårstråna får hjälp att stå rakt ut i botten, och det är det vi vill. För att slippa platta virvlar fönar Du hårstråna i motsatt växtriktning.

4. Föna med borste. Borstar med knoppar längst ut hjälper till att lyfta upp hårstråna från botten medans du fönar. De borstarna är jättebra att ha när Du fönar bort en virvel till exempel.

5. Tupera. En tupering är nästan ett måste för att få en volymföning att hålla länge. Trickset är att bara tupera de 2-3 cm närmast hårbotten, inte längderna. Det skall bildas som en matta av tupering, och det står pall för orkanvindar!

6. Våffla. Ibland kanske tupering känns lite over the top, prova då att istället våffla håret närmast hårbotten. Borsta sedan igenom ordentligt. Vóila! Fluffig volym!

3 Responses to “Frisyr med volym – Stylingtips för hur Du gör den bästa volymen”


 • Nu vill jag passa på att fråga en sak som inte alls har med volym att göra. Har sökt lite på internet om avfärgning o hittat en som inte bleker utan tar bort syntetiska färgpigment. Vad för resultat kan man vänta sig av en sådan produkt och vilket slitage?

  JAg förstår att detta endast görs på salong, är det vanligt att salonger har en sådan produkt?

  Jag är idag rödhårig med mörka skiftningar ( all of its fake ofcourse :o)

  [Reply]

 • Hej!

  Det finns en produkt som tillverkas av Goldwell och heter Return. Det är en avfärgningprodukt som inte alls funkar som blekning. Blekning rensar håret genom att bleka bort alla pigment i håret, inklusive de naturliga. Return tar endast bort de syntetiska och sliter inte något på håret. Nada.

  Dock är resultatet inte synbart efter endast en behandling utan det krävs en längre tids användning.

  Eftersom det tar tid är det oftast inte en säljbar behandling, och om vi skall vara ärliga så vill de flesta kunder ha resultat på en gång och helst inte betala så jättemycket pengar för det. Då väljer många salonger att se till kundens främsta önskemål först, resultat, och då blir det blekning. Lite synd tycker jag, att det antingen är att behålla hårkvaliteten eller få ett snabbt resultat att välja mellan.

  Hoppas att Du känner Dig nöjd med svaret!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Först och främs så vill jag bara säga att jag älskar din blogg och följer den:)

  När jag “volymar” mitt hår så använder jag volymtång och tuperar och det funkar jätte bra men ddet som funkar bäst är ett volym-puder/pulver från K-style hehe fast jag använder ju alla 3 metoder

  MEn iaf så provade jag ett volym puder från ” osis+ som hettte “Dust It” och det tyckte jag var rätt bra ända tills jag provade det från K-style………Nu tycker jag att Dust It är värdelöst och K.style-pudret är FANTASTISKT BRA!!!!!!!!!!!

  [Reply]

Leave a Reply