Frisörfakta – Around the world

Kort mörk klippning

FRISÖRFAKTA – AROUND THE WORLD

 • Salonger i Kina har ofta en väldigt speciell prislista när det gäller behandlingar. Till exempel så kostar en färgbehandling med Wella Professional annorlunda än en färgbehandling med Schwarzkopf Professional.  Det betyder att frisörerna inte tar betalt för sina tekniska kunskaper utan efter de märken de använder. Ju exklusivare märke desto dyrare pris.
 • I Ryssland finns det frisörsalonger som har öppet dygnet runt, men de vanligaste arbetstiderna är dock mellan kl. 9 och 22.
 • Det finns fler frisörer per kvadratkilometer i Belgien än någon annanstans i världen.
 • I Pakistan är långt, tjockt hår ansett att vara en väldigt viktig del av en kvinnas skönhet och det är mycket ovanligt att en kvinna har kortklippt frisyr. De flesta kunder vill behålla sitt långa hår.
 • Traditionellt brukar inte frisörer arbeta på måndagar i Belgien, och att kunderna ger dricks hör inte till vanligheterna.
 • Permanent är inte speciellt populärt i Spanien, men utslätande behandlingar är desto populärare då de flesta spanjorskor har tjockt och vågigt hår.
 • I Japan är permantent mycket populärt eftersom japanskt hår är så rakt i sin natur. Den japanska marknaden för permanentvätskor, redskap och tillbehör är därför väldigt avancerad.
 • Salonger i Singapore, Malaysia och Hong Kong bjuder sin personal på lunch varje dag. De beställer in olika maträtter från cateringföretag så att de anställda får näringriktig kost och därmed orkar arbeta bättre. Om salongen inte erbjuder lunch delas det i stället ut en summa pengar till var och en, ca. 50 kr, så att de själva kan gå ut och köpa sin mat.
 • I det Buddhistiska Thailand är onsdagen den ceremoniella “head shaving” – dagen för munkarna. På grund av detta är det många djupt religiösa och skrockfulla människor som tror att man inte bör klippa håret just den veckodagen. Många salonger har därför stängt varje onsdag.
 • I Saudi Arabien är det inte tillåtet för en man att vistas i kvinnors hårsalonger, så alla försäljare inom hårindustrin är kvinnor. Dessvärre får kvinnorna inte köra bil så varje försäljare måste ha en manlig chaufför för att kunna ta sig runt till salongerna.
 • Sångerskan Rihanna’s frisyr den mest efterfrågade frisyren i Ungern, därefter kommer Victoria Beckham’s och Katie Holmes’ frisyrer.
 • I Kanada är 75% av alla frisörer kvinnor.
 • Hårförlängningar är det man gör mest av på frisörsalonger i Serbien.

2 Responses to “Frisörfakta – Around the world”


 • hejhej. har ganska lockigt/frissigt hår och plattångar det nästan varje dag – på grund av att det är så fuktigt ute nu i början av hösten. tex om jag plattar håret på morgonen och sen går ut till bussen för att åka till skolan och det är fuktigt ute, så blir det frissigt och lockigt direkt. har länge funderat på rakpermanent, men många säger att håret blir så grymt slitet att det går av. eller plattångpermanent som kostar lite mer men slitet inte lika mycket. vet inte vad jag ska göra! hjälp?

  [Reply]

 • Andrea:

  När man plattångar håret är det en fördel att man använder stylingprodukter som hjäper till att behålla det slätt. Det finns olika “staightening-lotions” och sprayer som man lägger i håret innan man plattar. Det kanske inte fungerar hundraprocentigt, men det är den billigaste lösningen.
  Visst sliter rakpermanent, precis lika mycket som en vanlig permanent, så det gäller att verkligen väga fördelarna och nackdelarna mot varandra. En rakpermanent behöver inte ens göra håret helt rakt, det gör det rakARE, allt beror på hur Ditt hår reagerar på behandlingen.

  För att veta vad som passar Dig bäst får man gå efter hur pass bra kvalitet Ditt hår har i dagsläget. Är det färgat ofta, slingat och rent allmänt risigt så är stylingprodukter att föredra eftersom ju en rakpermanent sliter mycket.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

Leave a Reply