Fluffig uppsättning med volym – Fixa frillan

Fluffig uppsättning med volym

Fluffig uppsättning

Fixa frillan:

Spraya saltvattensspray eller en strävare fönvätska över det nytvättade och handdukstorkade håret. Föna håret torr, gärna med huvudet upp och ner. Se till att lugg och sidohår fönas lite bakåt och uppåt. Du behöver inte använda borste eftersom håret inte behöver bli helt slätt och rakt.

När håret är helt torrt skall Du tupera botten och längder lätt, dock inte håret närmast ansiktet. Tupera slinga för slinga med riktning uppåt och bakåt. Känslan som skall uppnås är lätt risigt och fluffigt, inte hårt och tovigt. Ta därför stora tag med kammen när Du tuperar.

Spraya en mellanhård spray över hela frisyren och pressa därefter in formen med fingrarna. Dra lugg- och sidohår lätt bakåt med fingertopparna och fixera med en hårdare spray över alltihop.

Blir formen mycket stor på bakhuvudet kan Du nåla in formen med några hårnålar.

Let the party begin!

8 Responses to “Fluffig uppsättning med volym – Fixa frillan”


 • Hej!
  Har en fråga till dig, kan schampo göra så att håret går av? Mitt hår når strax nedanför axlarna. Färgade mörkare för en månad sedan hos frisör. Bytte schampo för två-tre veckor sedan från clerasil mjällschampo till Lánzas schampo mot hårbottenproblem. Efter det så ser jag varje gång jag tvättat håret och borstat ut det, (låter det alltid självtorka) att allt fler hårstrån gått av. Det är massor med ett par cm-strån mitt på huvudet som jag måste spraya för att de ska ligga ner och inte ska synas. Känns skittrist för jag gör inpackning två-tre gånger i månaden. Tuperar aldrig håret och borstar det försiktigt. Efter tvätt virar jag en handduk runt och låter det självtorka. Max en gång i veckan använder jag plattång och då till att locka topparna. Jag är så ledsen, vill inte behöva klippa mig kort på grund av detta.

  [Reply]

 • Hej Caroline!

  Jättetråkigt med Ditt hår, verkligen!
  Schampot är det dock inte som gör att Ditt hår går av, det är inte tillräckligt starkt för att klara av det. Jag antar att Du redan använder balsam efter varje schamponering och om du inte gör det så börja med det. Det återställer pH-balansen i hårstråt och det är viktigt.

  Jag undrar hur Ditt hår var innan det färgades mörkt? Var det blekt/ljusfärgat/slitet? Och den mörka nyansen som lades i, var det en permanent hårfärg?

  Det är som så att om håret är mycket slitet innan, det är det när det är blekt/ljusfärgat, och man sedan lägger i en permanent hårfärg så kan håret gå av pga de “hårstråöppnande” ämnena i dels själva färgmassan och dels vätskan (väteperoxiden) det blandas med. Det kan även hända om man vid upprepade tillfällen lagt i permanent hårfärg över allt hår varje gång man färgat håret istället för att bara applicera i utväxten.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej!
  Tack för snabbt svar!
  ja, jag använder balsam. Det var blekt innan jag färgade det med permanent färg. Min frisör gjorde en massa slingor i mörkare färg. Trist att inte hon visste, eller sa att detta kunde hända, då hade jag aldrig gjort det. Finns det något annat jag kan göra eller kommer allt hår gå av?? Färgade mörkt för att slippa bleka utväxten och trodde det skulle vara bättre för håret…
  Caroline

  [Reply]

 • Hej igen!

  Det verkar onekligen som att frisören lagt i en på tok för stark färgbehandling i Ditt hår och nu märks konsekvenserna. Tyvärr finns det inte så mycket att göra åt det, hår som redan är skadat kan inte lagas igen, bara tillfälligt med olika serum med mycket protein/keratin i. Det är produkter som försvinner vid nästa tvätt.
  Jag tror inte att allt hår kommer att gå av men skulle Du se att väldigt mycket hår går av tycker jag att Du ska gå tillbaka till frisören som färgade Ditt hår och visa upp vad som har hänt.

  Håller tummarna för Dig!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • jag gillar uppsättningen! provade för ett tag sedan, och det blev riktigt bra! 🙂

  [Reply]

 • Hej!
  Kom in på din blogg för ett tag sedan och jag tycker den är jättebra! Fina uppsättningar och bra tips 🙂 Snygg design också!

  Har en fråga som inte har med den här uppsättningen att göra, men jag tycker den bikinin är sjukt snygg! Är det någon som har en aning om vad man kallar en sådan?
  Vet att det här är en frisörblogg, men jag va tvungen att fråga 🙂

  /Elin

  [Reply]

 • Elin:

  Tack för allt beröm om bloggen!

  Jag tror faktiskt att det är en slags tankini, kanske halterneck tankini? När jag gjorde en googlesökning på det så kom något liknande upp, fast jag vet inte jag. Kanske inte var riktigt rätt ändå.

  Lycka till med sökandet! 🙂

  [Reply]

 • Tack för svaret!

  Var inte helt som jag hade tänkt mig, men jag söker vidare! 🙂

  /Elin

  [Reply]

Leave a Reply