Fixa den enklaste festfrisyren och bli årets snyggaste påskkärring

I morgon är det skärtorsdag, och då är det dags igen! Att gå påskkärring!

Okej, Du kanske inte gå så långt att Du ger Dig ut i grannskapet i diverse hucklen, kjolar och förkläden och med rödmålade och prickiga kinder, men lite påskfin måste man ju göra sig i alla fall.

Fixa den enklaste festfrisyren och bli årets snyggaste påskkärring

Påskkärring

Fixa frillan:

Spraya över en saltvattenspray över det fuktiga håret. Du behöver inga mängder, så spraya försiktigt.

Föna håret torrt med huvudet upp och ner för att få in volym ända in i botten. Kamma/borsta/rufsa med den ena handen.

När håret är torrt tuperar Du hela hårbotten, ca. 2-3 cm från botten och uppåt. Ju noggrannare Du är och tuperar små partier i taget desto längre håller frsyren.

I överhåret börjar Du sedan att göra tvinningar. Ta en slinga om ca. 1 cm tjock, börja snurra den åt ett håll så att den knorrar sig. Fäst änden i den tuperade botten med en hårnål. Tvinningarna skall vara lite hullerombuller och inte ligga så tätt. Det skall finnas hår emellan. Gör även några slarviga miniflätor lite varstans i överhåret.

Dra upp och tupera håret som ligger emellan tvinningarna och flätorna. Du behöver inte tupera så hårt.

Samla ihop sidohåret och gör en inbakad fläta av det, med riktning nedåt och bakåt. Dra ur bubblor ur flätan för att få den lite ruffigare. Gör på samma sätt med sidohåret på den andra sidan.

Håret på bakhuvudet och i nacken gör Du en inbakad fläta av. Dra ut bubblor ur flätan.

Framifrån kommer det nu att se ut som en mohikanliknande frisyr, tighta sidor och högt på hjässan. Spraya med en mellanhård spray långt ifrån håret, över hela frisyren och pressa samtidigt med fingrarna så att formen blir jämn. Tuperingen skall bli lite vågig och spretig. Kontrollera formen från sidorna och bakifrån med en spegel.

Dra ut slingor med fingertopparna där Du vill ha extra spretigt.

Glad påsk!

4 Responses to “Fixa den enklaste festfrisyren och bli årets snyggaste påskkärring”


 • Hej!
  Jag ska på 80-talsfest nästa helg. Har ett ganska långt, tjockt hår som jag skulle vilja göra nåt 80-taligt med. Har du några tips, har en krustång som jag funderade på att leta fram men är rädd att jag mest bara ser ut som Ronja Rövardotter… Är lite sugen på det mer rockiga hållet, helst ingen sidosvans.. 😉

  [Reply]

 • Hej Maria!

  Den typsikt rockiga 80-talsfrisyren är lockar som ser permanentade ut, alltså lite risiga.
  Krustång gör gärna håret väldigt burrigt och stort, och det kanske inte är någon höjdare.
  Mitt tips är att istället fläta hela håret när det är lite fuktigt, spraya över med en mellanhård hårspray innan Du flätar så blir det bättre stadga i lockarna.
  Ta tofsar om ca. 3-4 cm och fläta ända in från botten.
  När håret är helt torrt tar Du ur flätorna, rufsar ordentligt i hela håret. Tupera gärna lite närmast botten och lite på längderna för att få det lite rufsigt.
  Lägg frisyren i en snedbena och rätt hög snedlugg, fäst ett hårsmycke på den sida med mest hår på, strax ovanför örat. Kanske en rosett eller liknande. Något som Du förknippar med 80-tal.
  Pressa och krama upp håret med fingrarna och spraya över med en hårdare hårspray.

  Lycka till!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Pure 80ies – lovely!
  Snyggaste påskkärringen jag har sett förrsten…:)

  T

  [Reply]

 • Ps. Glöm som sagt inte att kolla in mig i Malou, Efter Tio, på tisdag om du hinner. Vore kul att höra vad du tycker om min skapelse:) Stor förändring – förvandling, utlovas…

  T

  [Reply]

Leave a Reply