Sminkskolan Del 1 – Grund

Grunden består i stora drag av foundation, concealer och puder, och är den viktigaste delen av en makeup.

Den jämnar ut hudton och yta, återfuktar, dämpar glansighet och är avgörande för att rouge och ögonskuggor ska sitta längre.

Foundations och puder finns i flytande, creme, kak och pulverform, och vad som passar just Dig är det bara Dina egna tester som kan utröna.

Steg 1 – FÖRBEREDELSER

Börja alltid med att klappa in en återfuktande ansiktskräm, och låt den smälta in i huden åtminstone 5 minuter innan Du applicerar foundation.

Steg 2 – VAL AV FOUNDATION

Välj en foundation som passar din hud, både när det gäller täckförmåga och nyans. Ta hellre en ett steg ljusare framför ett steg mörkare nyans än hudens egen.

Oavsett om Du har torr hud är en för fet foundation är inte att rekommendera då den täpper till porerna. Din hud behöver fukt, inte fett.

När det gäller val av nyans kan Du prova att applicera lite i ansiktet och prova Dig fram. Att prova på handryggen är lönlöst, eftersom hudtonen på handen kan skilja sig ganska mycket från den i ansiktet.

Tips!

Har Du en foundation för sommaren och en annan för vintern? Men var för sig är de aningens för mörk respektive ljus? Blanda dem och få fram den perfekta nyansen!

Steg 3 – APPLICERING

Applicera foundation lite i taget. Om Du använder fingertopparna, arbeta in den i lätta cirkelrörelser. Om Du använder makeup-svamp är det lättast att badda in foundation.

Kom ihåg hals och öron! Skarvar är inte snyggt.

Steg 4 – CONCEALER

En ljus concealer tar bort mörka partier, ex mörka ringar under ögonen.

Applicera en mycket liten mängd i taget, med pensel eller fingertoppar, under ögonen och vid näsvingarna. Sudda ordentligt så inga skarvar syns.

Steg 5 – LÖST PUDER

Använd ett löst puder som är färglöst och svep över ansiktet med en stor puderborste. Helst i cirkelrörelser.

Undvik att få så mycket puder i ögonbrynen, men lägg gärna extra mycket precis under ögonen.  Då undviker Du missfärgning och det blir lättare att få bort nedfallna rester efter färgstarka ögonskuggor.

Överskottspudret borstar Du sedan bort med en ren puderborste.

1 Responses to “Sminkskolan Del 1 – Grund”


Leave a Reply