Permanenta håret – Något för Dig?

Lockar

Vill Du ha ett lockigt hår? Ett sånt där blankt och fint hår som det bara är att krama i en mousse och låta självtorka för att få vackert?

Kanske är det lägligt att permanenta håret. Kanske inte.

Är det bara lite självfall Du är ute efter så är det bättre för Ditt hår att lägga upp det på spolar och styla det lockigt.

Vill Du ha lockar, har ofärgat/oslingat/obehandlat hår, vill ha volymen och hela det där Julia Roberts-kittet, och väljer att permanenta håret?

Skippa mjuka permanenter.

Mjuka permanenter efterfrågas oftast av Er med långt hår, mest för att Ni inte vill ha krulligt hår.

En mjuk permanent gör Ditt hår vågigare än annars, men eftersom permanent sliter oavsett styrka, så blir håret även lite risigare. Det kan kännas som att det inte är värt det eftersom Du inte får några stadiga lockar.

Viktigt!

Att permanenta håret är tyvärr fortfarande den behandling som påfrestar allra mest! Därför är det viktigt att Du permanentar håret hos Din frisör. Han/hon måste alltid kontrollera Ditt hårs kvalitet och avgöra styrka på permanentvätska innan behandlingen görs. Det är för att Du ska slippa riskera att håret går av.


41 Responses to “Permanenta håret – Något för Dig?”


 • Hej hej.
  Håller på och surfar runt och försöker hitta lite information om permanentning.
  Jag permanentade mitt hår igår och blev inte alls speciellt nöjd.
  Jag har relativt lång hår, ungefär 20 cm under axlarna, ganska tunt och smala hårstrån. Det är obehandlat och frisören sa att jag “har bra kvalitet på håret”.
  Men hur som så blev det inte mycket till lockar. Bara ytterst lite vågigt och jag ville som sagt få lockar och volym.
  Så jag tänkte fråga om du kunde berätta lite om just permanentning. Vad man skall tänka på, vad man kan kräva av sin frisör, hur man skall behandla det efter behandlingen, finns det hår som permanent inte funkar på,bör man ha det klippt på något visst sätt, finns det någon ultimat längd på håret, vilken sorts spolar som är bäst osv.
  Vore jättetacksam om du ville berätta lite om det för just nu är jag väldigt förtvivlad och förvirrad.
  Tack på förhand, Mvh / Tove

  [Reply]

 • Hej Tove!

  Efter en permanentbehandling bör Du inte tvätta håret på 48 timmar eftersom håret behöver den tiden på sig att omforma sig i de nya lockarna. Har Du tvättat håret inom den tiden är det tyvärr stor risk att håret inte får så stor lockighet alls. Detta ska Din frisör upplysa Dig om.

  Ett långt och jämnlångt hår är ganska svårt att få lockigt och volymigt eftersom tyngdlagen gör att håret gärna vill “hänga ut sig”. Den ultimata frisyren för en permanent på ett lite längre hår är en uppklippt frisyr, och för att verkligen få lockar och inte vågor bör spolarna vara ganska små.

  Håret blir ALLTID lite mindre lockigt än det ser ut när man precis tagit ur spolarna.

  De flesta tror att en permanent gör håret stort och lockigt av sig självt, typ Julia Roberts, men sanningen är den att det krävs ganska mycket styling för att få snygga lockar. Stylingprodukter för lockigt hår till exempel.

  Är Du missnöjd med Din permanent tycker jag att Du skall gå tillbaka till salongen där Du gjorde behandlingen och be frisören titta på Ditt hår. Det ger även frisören en chans att göra ett ordentligt jobb.

  Lycka till!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Heej! För ungefär ett år sedan så permanenta jag håret rakt, eftersom jag hade väldigt tjockt och krulligt hår, typ afro (fått det av min pappa som är afrikan och min mamma är svensk med väldigt tjock hår, fast det är en annan historia). Och nu börjar det bli som det var förut, väldigt tjockt. Men jag har tänkt väldigt länge på att permanenta lockar, eftersom jag tycker inte mitt hår ser speciellt fint ut nu när det är halv permanentat rakt, och lite afro aktigt. Så min fråga är om jag för det första KAN permanenta håret lockigt pågrund av min hår typ, och för det andra om det är farligt eftersom jag redan har permanentat håret rakt några gånger (för 1-2 år sedan). Men om det går, tycker du de är bäst om jag går till en hårsalong för afrohårtyper, om inte vad tycker du jag ska göra, för jag trivs inte med mitt hår just nu.
  Kram Emilia, 14

  [Reply]

 • Hej! Jag har tidigare permanentat mitt hår och det har gått bra. Jag har mitt hår till axlarna. MEN jag vill inte ha små lockar utan större lite mer vågigt. Går det på något sätt? Jag har supertunt hår och har jätte svårt att få till volym, krävs så mycket arbete och håller mindre än en timme. Vill få volym på något sätt utan att det tar massor med tid, och utan att få mormorskrull i håret.
  MVH/Sandra

  [Reply]

 • Hej Sandra!

  Du nämner inget om Du permanentat håret nyligen men är det länge sedan, så att lockarna klippts bort så är det ingen fara att permanenta Dig igen. Ett hår strävar ofta mot sitt naturliga tillstånd, och tunt hår vill gärna ligga platt. Det som kan göras när det gäller en ny permanent är att man rullar upp håret på ganska stora spolar (för att få vågor istället för lockar) och sedan rullar in det på ett sådant sätt att det blir en volympermanent närmast hårbotten. Det här bör Du låta Din frisör utföra. Var noggrann med att tala om vad det är för resultat Du är ute efter.

  Har Du däremot gammal permanent i håret så kan Du liva upp det och ge det massor av volym genom att först applicera en bra gele/lotion i det nytvättade håret och sedan fönar det torrt med hjälp av ett munstycke som kallas tratt eller diffuser. En sådan styling går snabbt och blir oftast väldigt bra på permanentat hår. Volym garanteras!
  Låter Du håret självtorka så blir frisyren platt.

  Rekommenderar också att föna håret med en tratt/diffuser om Du är nypermanentad och/eller har lite självlockigt hår.

  Lycka till!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hejsan!

  Jag skulle vilja permanenta mitt hår. Men kan jag göra det då mitt hår är färgat? (Det är rödbrunt.)

  Mvh /Erika

  [Reply]

 • Hej Erika!

  Ja, det kan Du göra, om kvaliteten på håret är bra som den är nu och klarar av en permanent vill säga. Men själva färgningen är inget hinder då det finns olika permanentvätskor anpassade till hårets skick; svårpermanentat, färgat, slingat, normalt, tunt och fint hår.

  Kom bara ihåg att ALDRIG permanenta håret själv hemma med de preparat som finns att köpa i butik. De brukar ha en och samma styrka och det passar inte alla hår. Hårets kvalitet m.m måste säkerställas för att man skall kunna avgöra vilken vätska som är bäst lämpad!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej
  jag har lockigt hår och vill ha rakt hår. innan jag kom till Sverige så hade jag inte lockigt hår men här blev det lockigt, vet inte vad det kan bro på,
  jag har permanentat och använt balsam, platta men det funkade inte så bra. så nu vet jag inte vad jag ska göra?
  när mitt hår blir lite blött då blir det jätte lockigt.

  hur ska jag göra för att det ska bli rakt
  och hur ofta ska man permanenta?
  hört att man tappar hår om man permanentar för mycket.

  MVH Ahmad

  [Reply]

 • Hej Ahmad!

  Om kvaliteten på Ditt hår är bra så kan Du göra en s.k. rakpermanent, det gör håret rakt eller åtminstone rakare.

  En permanent håller olika länge beroende på vilken styrka på vätskan man använt, oavsett om man permanentat det rakt eller lockigt/vågigt/krusigt. Om/när effekten avtagit kan man upprepa behandlingen. Eftersom det finns så många olika varianter på vätskor så kan jag inte säga hur ofta man skall permanenta, men ofta behövs en ny bahandling när det kommit en utväxt på ca. 3-4 cm.

  Permanentvätska luckrar upp hårstrånas fjällskikt för att det skall kunna omformas och är fjällskiktet dåligt/slitet redan innan så kan håret gå av. Håret måste ha en bra kvalitet för att klara av en permanent.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej!
  Jag har en fråga, innan sommaren färgade jag mitt hår till guldbrunt o då var jag tvungen att bleka mitt hår. Ett misstag tror jag faktisk men mitt hår är väldigt starkt vill ja säga till och med frisören blev överraskad att jag inte tappa lite hår efter blekningen men nu är min fråga om det är nå bra ide att lock permanenta håret?

  [Reply]

 • Hej Patricia!

  Permanent är något av det starkaste man kan utsätta håret för så om håret inte har en god kvalitet innan så bör man avstå från permanenter.
  Däremot finns det ibland speciella permanentvätskor som är framtagna för färgat och slitet hår, men då blir håret sällan lockigt utan snarare lite vågigt.

  Detta är svårt att avgöra då jag inte har Ditt hår framför mig, så är Du intresserad av att veta vad som går att göra med Ditt hår bör du boka en tid för konsultation hos en frisör som är duktig och har mycket erfarenhet av permanentbehandlingar. Hör dig för.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej jag har en fråga måste man ha ofärgat hår..?
  Jag har färgat och vill jätte gärna permanenta mitt hår går det.. jag har tjockt och lite vågigt hår med mycket volym.. mitt hår läker väldigt snabbt…vet inte om det gör någon skillnad?

  [Reply]

 • Hej Madde!

  De flesta frisörer har permanentvätskor som är anpassade till färgade och/eller slingade hår så svaret på Din fråga är nej. Dock kan det vara så att man färgat håret med permanent hårfärg eller intensivtoning på allt hår varje gång man vill åtgärda utväxten och då är oftast längderna såpass slitna att en permanent bara skulle förstöra håret.

  Detta kan Din frisör avgöra genom att titta på håret, men det är ändå viktigt att tala om hur mycket man mixtrat med håret innan.

  Eftersom håret växer ca 1 dm per år kan man behöva veta vad man gjort med håret de senaste 3-4 åren om det är långt, och då menar jag permanenter, toningar, färgningar, slingningar, hennafärgning osv.

  MVH

  Anna-Karin

  P.S. Ett hår kan aldrig läka, har fjällskikten en gång blivit trasiga så förblir de trasiga, tråkigt nog.

  [Reply]

 • Hej!

  Jag har väldigt tjocka och raka/lite vågiga hårstrån, men mitt hår är ganska urtunnat + uppklippt… och är från axlarna ca 1 dm långt. Jag skulle vilja permanenta mitt hår som på denna bild:

  http://www.bartcop.com/shakira-record.jpg

  Jag undrar om det skulle funka?
  Har färgat håret rödbrunt i augusti och tonade svart över det för några veckor sedan. Men det är dock inte ett dugg slitet. Har också “pannlugg” som slutar vid ögonbrynen, kommer det då stå rakt ut om jag skulle permanenta det som på bilden?

  Väldigt tacksam för svar :) // Julia

  [Reply]

 • Julia:

  Eftersom jag inte har Ditt hår framför mig så kan jag varken uppskatta kvaliteten eller klippningen på det, och då är det svårt att säga varken ja eller nej till om en permanent skulle funka. Är håret mycket uppklippt kommer frisyren förmodligen att bli kort och ganska rund. Lockar funkar ju så.

  Rent generellt bör man vara försiktig med att permanenta ett färgat/färgbehandlat hår.

  Att försöka permanenta luggen lika lockig som det resterande håret kommer göra luggen mycket kort och krullig, och den kommer att stå rakt ut. Därför är det snyggast att bara göra den lite vågig istället för lockig. Det gör man med en större spole.

  Mitt råd till Dig är att gå till en frisör som får kika på Ditt hår, kontrollera kvaliteten och klippningen. Det är avgörande i den här frågan.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • hej! Jag vill gärna permanenta håret, och jag har medellångt hår, ca 15cm nedanför axlarna. jag har aldrig färgat eller slingat håret innan. Jag har heller aldrig permanentat det, och jag undrar om man kan permanenta det utan att det blir tantkrull. Jag skulle gärna vilja ha vågigt, eller stora lockar, går det? (:

  MVH Tilda

  [Reply]

 • Tilda:

  Beroende på vilken vätska och vilka spolar man använder kan man välja storleken och strukturen på lockarna, så svaret på Din fråga är ja.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hejsan!

  Jag har funderat en del på det här med permanent men undrar om det skulle vara möjligt för någon med så långt hår som jag. Jag skulle gärna vilja ha större lockar eller kraftiga vågor som lockar sig mer mot ändarna isåfall.
  Mitt hår är runt 70 cm långt från hårbotten, det når alltså ungefär till svanskotan. Det är inte uppklippt alls utan hela är långt. Jag är blond och har mycket rakt och halkigt och ganska tunt hår. Inget av det har varit behandlat vare sig med färg eller värmestyling av något slag. Att kvalitén sen måste kontrolleras noga av en frisör har jag förstått, men jag är nyfiken om man ens kan göra något på så långt hår som det här.

  [Reply]

 • Hej Anna-Karin!
  Jag har tänkt på att permanenta håret ganska länge nu.
  saken är att jag vill inte ha jättemycket lockar, utan lite halvmycket, jag har långt hår och vill ha lockarna lite avlånga. Hur ska jag permanenta det då?
  kram Fia:)

  [Reply]

 • Malin:

  Med tanke på hur långt och jämnt Ditt hår är så är jag tveksam till om en permenanent skulle hålla speciellt länge eftersom lockarna alltid hänger ut sig oavsett längd och klippning. Så långt och jämnt hår som Du har gör att det hänger ut sig snabbare och ännu mer.
  Tyvärr uteblir nog effekten som Du är ute efter och håret kommer bara att kännas risigare.
  Detta förutsatt att Du inte klipper upp håret en del innan en permanent alltså.

  Fia:

  Hur stora lockarna blir beror på hur stora spolar man använder. Eftersom jag aldrig rekommenderar att permanenta håret själv hemma så är mitt bästa tips att ta med dessa önskemål till Din frisör så att Ni tillsammans kan komma fram till rätt metod för att få de lockar som Du vill ha.
  Något Du måste ha i åtanke är att ett ostylat självtorkat permanentat hår aldrig ser ut som när man ex. lockat det med en locktång.
  För att få locktångslockar så måste man använda en locktång, även på permanentat hår.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej!
  Jag har långt blont hår och vill verkligen ha volym! Kört med volymaster ett bra tag nu men orkar inte mer och har håret i en tofs dagarna i ända. Jag vill permanenta, men någon frisör sa att det skulle förstöra mitt fina hår och en annan sa klart det går! Jag är mån om mitt hår och vill inte att det ska förstörad och förlora glans. Mitt hår ät mycket fint och ser inte alls slitet ut. Kan jag permanenta?
  Anna

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Det är klart att en permanent skadar ytskiktet på håret, det måste göra det för att håret överhuvudtaget skall kunna ändra form, dvs bli lockigt. Men med hjälp av återfuktanden schamponeringsprodukter och stylingprodukter så kommer håret se glansigt ut igen.

  Om Ditt hår är i en bra kvalitet och är friskt så är permanent möjligt, då är det bara Din egen vilja som sätter stopp.

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • hej, jag har kort hår. jättekort alltså och rakt. Jag vill ha lockigt kort hår, ungefär som salem al fakir. Går det att permanenta det så? Och om det går, hur långt ska håret vara för att få det så här efter permanenten?

  http://allehanda.se/polopoly_fs/1.970840!image/4245877251.jpg_gen/derivatives/468w/4245877251.jpg

  Eller såhär:

  http://elineeriksson.blogg.se/images/2007/salem_al_fakir_1185617979_6451434.jpg

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Salem al Fakir har rätt små lockar, och det ser nästan lite typiskt permanentat ut, så självklart går det att permanenta håret så. Med ganska små spolar så går det att rulla in även kort hår. När håret blir lockigt så blir det liksom kortare, frisyren ser kortare ut, så håret bör nog vara ca 2 dm långt över hela huvudet. I vanliga fall klipper man in frisyren efter permanenten för att få till rätt form.

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej!
  Jag har ganska kort hår, ovanför axlarna, lite uppklippt, men hade väldigt gärna velat ha lockigt, lite krulligt sött hår. Går det att permanenta på så kort hår som jag har?

  /Jenny

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Ja, det går att permanenta ett så kort hår, tillräckligt små spolar och en fingerfärdig frisör fixar det! Kom dock ihåg att små spolar även innebär små lockar, lite krullkänsla.

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej!
  Jag har ganska kort hår, ovanför axlarna, lite uppklippt, men hade väldigt gärna velat ha lockigt, lite krulligt sött hår. Går det att permanenta på så kort hår som jag har?

  /Jenny

  [Reply]

 • Hej

  Ramlade in på din sida när jag försöker hitta info om permanentär nuförtiden känslig för det mesta och sist jag permanentade håret (snart 1 år sen) så fick jag kraftig hjärtklappning när vätskan togs i håret och undrar nu om man kan bli allergisk mot permvätska och kanske bör låta bli att göra det igen? kan man kolla innan perm om man inte tål?

  Vill så gärna fixa håret

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Hjärtklappning kan vara ett tecken på överkänslighet och/eller allergi. Andra vanliga tecken är rodnad, utslag, svullnad och klåda.
  Det rekommenderas att göra ett allergitest före varje färgning och permanent för att undvika allergichocker som kan uppstå om man är väldigt överkänslig. Man tar då lite permanentvätska/färdigblandad färgmassa och applicerar på tunn hud, ex i armvecket eller bakom örat. Om ingen reaktion har uppstått inom 48 timmar är det ingen fara att genomgå behandlingen.

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej
  Jag har beställt tid för permanent och undrar om du har tips på någon sidan med bilder på olika slags lockar och permanentade frisyrer? Jag har axellångt, kraftigt hår och är intresserad av volym, eventuellt stora lockar.

  Tack på förhand för din hjälp!

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Här på min blogg har jag en kategori med frisyrbilder på lockigt hår:

  http://blog.frisorska.se/category/frisyrgalleri/tjejfrisyrer-med-lockar/

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • hej, är det vanligt att killar permanentar håret? och kan man göra det utan att skämmas? har väldigt rakt hår, men skulle vilja ha det lite mer lockigt med volym i…

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Det är inte lika vanligt att killar permanentar håret, men det är absolut inte ovanligt. Att våga sig på en permanent är kul! Lockar är snyggt!

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hejsan
  För inte så länge sedan lock permanentade jag håret. Och nu undrar jag om man kan platta håret utan att det förstör lockarna, så att man kan få tillbaka lockarna?

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Att plattånga håret är bara en tillfällig formförändring på håret och förstör inte permanenten.

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • tjaba!
  hur långt hår ska jag ha innan jag permamentar mig vill ha den där joey tempest frisyren det ser ganska fånigt ut med en pudelrockare med rakt hår
  jag har ungefär hår ner till mitt bröst

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Längden på Ditt hår nu är perfekt för att få just den frisyr som Du efterfrågar. Det skulle bara behöva klippas upp lite i överhåret så att det blir mer volym.

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • hej jag har en fråga, jag har stor lust till att permanenta mitt hår lockigt/vågigt, men jag är rädd att det ska bli för mycket lockar? just nu har jag bara vanligt rakt hår, fast jag har jätte tjockt hår ungefär lite mer än 10 cm under axlarna?

  [Reply]

 • hejsan! Tänkte också droppa en fråga om detta med lockpermanent.
  Jag har funderat nu typ över ett år på att göra en lockpermanent, men har tvekat ganska mycket eftersom att jag har så långt hår.. Mitt hår är nästan till rumpan, Jag har självlockigt hår och mycket volym i håret.. Men har alltid drömt om afro hår är nästan besatt! hehe men nu till frågan, kommer det lyckas när mitt hår är så långt? och OM det nu kommer att gå blir det fint när det är så långt..

  tacksam för svar!

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Långt och tungt hår tynger ner mycket och kan göra så att lockarna hänger ut sig fort. Så små lockar som afro är svårt att få till på ett så långt hår, och är snyggare på hår som inte är längre än till axlarna när det är permanentat och klart.

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej;) jag undrar en sak jag skulle gärna vilja permementa mig , men har ganska långt hår , har väldigt långt bak och haft lite sne lugg innnan men den har växt så har bara vanligt hängande hår på sidorna , orkar inte locka håret och fläta m.m mer , så jag undrar om jag kan permanmenta mitt hår , har alrig färgat el slingat
  Mvh Emelie ;)

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej Emelie!

  En permanent låter som ett bra alternativ till Ditt obehandlade hår! Ta kontakt med en bra frisör för vidare konsultation om vilken sorts permanent som passar bäst för just Dig!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • hejsan! permanentade mig ett par dar sen så jag har fortfarande inte tvàttat håret eller styla.. Vad jag undrar e hur jag stylar håret nu.. e rädd att ta till borsten, även om det e den runda vill inte ha ett svinto-hår :P
  fast jag vill inte heller ha i mousse så jag får hårda lockar.. vill ha, som en av tjejerna i en av de första inläggen här uppe skriver, lite större mjuka lockar.. min permanent blev mer vågig än lockig lexom.. du svarar att man kan använda sig av hårprodukter för vågigt hår… men hur? några tips?
  Mvh/Alexx

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  För att slippa de krispiga lockarna/vågorna så använd en fuktgivande och lockframkallande stylingkräm, dvs lotion. Mousse och gel blir stelt och krispigt.
  Applicera stylingkrämen i det fuktiga håret med fingrarna, men bara lite i taget, och låt håret självtorka. Föna absolut inte håret torrt utan att använda borste, det blir bara risigt.
  Var inte rädd för att borsta i håret, det gör inte så att permanenten försvinner.

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej Anna-Karin!
  Jag läste igenom ditt bligginläg och tycker synd att jag inte hade läst det tidigare.
  Jag är desperat på grund av misslyckade permanentat hår hos en okunnig frisör :-/
  Jag har kort hårt som når inte till axlarna. Jag ville ha stora vågor den h

  [Reply]

 • Hej Anna-Karin!
  Jag läste igenom ditt bligginläg och tycker synd att jag inte hade läst det tidigare.
  Jag är desperat på grund av misslyckade permanentat hår hos en okunnig frisör :-/
  Jag har kort hårt som når inte till axlarna. Jag ville ha stora vågor på håret. Självklart blev det ingen permanent på slutet. Håret blev risigt, luftigt och sticker åt olika hål. En annan frisör kan permanenta om håret om ca 3 veckor efter första behandlingen. Ska man göra det? Det ska göras på små spolar då. Jag står inte emot att ha sådant hår som jag har nu men vill inte förstöra det totalt pga. dubbel permanent. Jag är mycket tacksam för din svar!
  P.Jobbar du i Stockholm?

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Om frisören tittat på Ditt hår och bestämt att en till permanent är lämpligt för att få lockarna fina så är det helt ok att göra en. Frisören måste nämligen avgöra om kvaliteten på håret håller för den kemikaliska processen.

  En liten checklista som kan hjälpa Dig i avgörandet om Du vill genomgå en till behandling:

  1. Kom ihåg att små spolar gör håret lockigt, inte vågigt.

  2. Om håret redan nu är sprött, risigt och torrt så kommer det förmodligen bli ännu sprödare, risigare och torrare efter ytterligare en permanent.

  3. Permanentat hår behöver mycket styling för att se bra ut, återfuktande och lockframkallande lotions och stylingkrämer. Serumdroppar med keratin gör så att håret ser friskare ut.

  4. Föna aldrig håret torrt bara sådär, det gör det risigt, låt det hellre självtorka eller rulla upp det på spolar.

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej Anna-Karin!
  Jag har svenskt hår, inte det tjockaste men inte heller tunt. Mitt hår är rakt men jag vill så gärna ha vågigt, som när man använder en vågtång t.ex. jag har slingat mitt hår ett par gånger, 3 för att vara exakt, tror du att det går att permanenta det vågigt? eller kommer det gå av då?
  tacksam för svar =)

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Jag tror att det går att permanenta Ditt hår vågigt utan att riskera att det går av. Se bara till att göra det hos en frisör, hemmapreparaten är anpassade till ofärgade hår och gör håret smålockigt.

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej! Jag har gjort en rakpermanent utomlands (Kuala Lumpur hos proffsfrisör) och frisören sa att det skulle hålla för alltid. Jag är väldigt nöjd! Det är ett fantastiskt resultat! Men innan jag gjorde rakpermanenten så blonderade jag håret från mörkröd (naturligt mörkröd) till ljusblond. Hur lång tid bör passera innan jag kan färga håret rött igen? Jag vill ju inte ha lång utväxt… Tack på förhand!

  SVAR:
  Hej!
  Efter en permanentbehandling bör man inte färga håret med en permanent hårfärg. Det är för starkt för håret. Intensivtoning och toning kan Du dääremot använda Dig av, och det kan Du göra idag om Du så vill.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej!
  Jag ska permanenta mig den 26 december, Molton brown spolar. Har långt hår, nästan till svanken där bak och lite uppklippt. Jag vill inte ha tantkryllet och jag vill inte mesigt vågigt utan riktigt långa lockar liksom. Tror du att Molton Brown spolar blir bra på mig? Har du något tips för bästa resultat? Vilket blir finast, att rulla upp spolarna på “sidan” över hela botten eller rulla vanligt bakåt? Min frisör använder bara en storlek, en mellanstorlek sa hon. Är jättenervös!! Vill inte ha svintolooken. Tacksam för svar.
  MVH Mia

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Mellanstorleken på Molton Brown-polar låter som en bra idé på ditt långa hår. Svintolooken får man bara om håret är mycket slitet, man rullar upp det på mycket små spolar och använder för starkt permanentvätska. Lita på Din frisör!

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej!
  Jag har väldigt tjockt hår som är som ett stort täcke och jag trivs inte alls med det.
  Om jag permanentar det lockigt, kommer hårets volym vara kvar då eller kommer håret att “sjunka”?

  SVAR:

  Du säger inget om att Ditt hår är lockigt eller inte, men generellt brukar lockar ge mer volym. Har Du deräemot krusigt hår nu, närmare afro, så kommer lockar få håret att sjunka lite. Det bästa är att tillsammans med en riktigt bra permanent även klippa ur håret en del. Det gör att Du behåller volymen, men håret är inte lika tätt och kompakt. Det blir luftigt och lockarna får mer spänst och trasslar mindre.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej Anna-Karin,
  Jag permanentade mitt hår igår. Hade långt rakt hår, ca 10cm nedanför axlarna. Frisören klippte upp håret speciellt ibak. Nu tycker jag att håret blev alldeles för lockigt (ville ha det mer vågigt och lite volym) men pga längden tyckte frisören att det var nödvändigt med ganska små spolar (2 strl blandat) + ganska stark vätska pga graviditet. Kommer lockarna att lägga sig mycket eller ska jag göra ngt för att minska lockigheten. Vill inte känna mig som en 80-tals frilla.
  Tacksam för råd.

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Håret blir alltid lite mindre lockigt efter ett tag, speciellt efter den första tvätten som inte bör äga rum förrän ett par dagar efter själva permanentbehandlingen. Hör av Dig till frisören som gjorde behandlingen och tala om hur Du känner, på så sätt är han/hon förberedd på att Du vill komma tillbaka och göra om det om håret inte hängt ut sig inom en vecka eller två.

  Lycka till!

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej Anna-Karin!
  jag lockpermanentade mitt hår för 2 år sedan och de är lite kvar tror jag om de inte är naturligt :s men iaf jag blev inte nöjd för det blev för små lockar samt att det luktade min farmor i 3 månader, kan man göra större lockar/mer naturligt utan att det skall lukta alls?
  Kram Jenni

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Hej!

  Storleken på lockarna avgörs av storleken på spolarna och hur långt Ditt hår är. Är håret långt måste man använda ganska små spolar för att det överhuvudtaget skall bli några lockar. Är Ditt hår halvlångt kan man med fördel använda en mellanstorlek och en storlek större på hela håret för att få det mer vågigt. Att det luktade farmor beror förmodligen på permanentvätskan som innehåller ammoniak och det luktar ganska starkt. Idag finns det andra permanentvätskor och fixeringar som fungerar lite annorlunda än de traditionella där man måste skölja ur permanentvätskan innan fixeringen appliceras. Om de nya preparaten luktar mindre farmor efteråt har jag faktiskt inte tänkt på, men det är inte helt omöjligt.

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

Leave a Reply