Neonfärgade dread-extensions och cyberlox

Det finns många tjejer och killar här i världen som inte alls lockas av vanliga frisyrer och vanliga hårfärger. Det ska vara stort, nästan självlysande och se fejkat ut. Inget som kan misstas för att vara naturligt här inte!

Ibland får jag intrycket av att de försöker efterlikna anime-figurer med sina överdrivna drag. De egna ögonbrynen bortrakade för att lämna plats för ditmålade dito…

Jag tycker att dessa människor är helt otroligt fascinerande!

Där går de gatan fram med jättestora frisyrer, uppsatta i tofsar på sidorna. Ansikten uppspacklade av smink och svarta kläder med kedjor, nitar och läderdetaljer. Helst ackompanjerat av skyhöga platådojjor i något lurvigt material.

De ser ut att äga världen, och jag kan inte låta bli att stirra av förtjusning!

Ser Du skillnad på dreads och cyberlox? Kanske inte, båda ser ut som färgexplosioner, så jag ska försöka förklara lite snabbt.

Dreads gör man oftas med det egna håret uppblandat med löshår, alltså extensions. Det färgas in i de färger man vill ha, och sedan är det bara att sätta igång och tova ihop det i tunna fina tofsar. Ibland ser de även ut som tvinnade korkskruvar istället för tovor.


Cyberlox är extensions tillverkade i ett superlätt material som liknar skum eller annan plastprodukt. Det flätas in i håret och sitter då lika bra som dreads. Den avtagbara varianten kallas falls, och kan användas lite när som helst. De tunna plaströren kan vara olika långa och vara i olika mönster och färger. Det finns även de som lyser i mörkret!

14 Responses to “Neonfärgade dread-extensions och cyberlox”


 • Håller med dig…FASCINERANDE!!! =0D
  Love It, men skulle aldrig våga själv =0P

  [Reply]

 • Cyberlox var skitcoola, kan man bara ta av sig “peruken” när man lessnat? Typ bara använda det för en kväll? Hade jag anlitat en elektriker hade jag litat totalt på en med cyberlox 😉

  [Reply]

 • Cyberlox kan man använda hur lite eller hur mycket man vill. Man kan väl nästan se dem som roliga hårsmycken, fast ganska stora och fluffiga rörformade hårsmycken! Jag antar att man sätter fast dem med några slags clips eller hårnålar. Färdiga tofsar som inte sitter i håret permanent, som dreads gör 🙂
  Vad menar Du med elektriker? – Kram

  [Reply]

 • Såg precis att några bilder var fellänkade när man klickade på dem, men det är tillrättat nu! 🙂

  [Reply]

 • Hej^-^
  jag hittade den här tråden lite spontant och tänkte bara säga några saker, jag har cyberlox (vita,rosa och blå) och mina går inte att ta bort, dom är fastflätade på samma sätt som dreads och så är det för dom flesta som har cyberlox. Vill man ha cyberlox som går att ta bort så går det såklart att köpa, men då kallas det falls och det är svårare att få tag i 😉

  [Reply]

 • Aha!

  Jag är ju tyvärr inte så bevandrad när det gäller cyberlox, även om jag tycker att det är skitcoolt!
  Så tack snälla för upplysningen! 🙂

  Kram

  [Reply]

 • Hej!! vet du någon sida som man kan köpa sådana peruker på ? har letat och letat men hittar inte. Triplesix (hon i rött längst ned) har endast fejk-luggar och det är ju inte riktigt det jag är ute efter.. tacksam för svar =)

  [Reply]

 • Hej Mikaela!

  Kolla den här sidan, kanske finns något där:

  Hair from Hell

  Hittade även några svenska sidor som kan vara värda en titt:

  Neonhair
  Odium Clothing

  Lycka till!

  [Reply]

 • Använder själv cyberlox och ska börja blanda in dreads och lite annat plastsnören 🙂
  Falls är mycket smidigare för då blir inte cyberloxen så platta lätt (cyberlox har en tendens att bli platta om man använder dem hela tiden och håller på och leker med dem) för då är det bara att sätta fast det i en toffs på håret.
  Mycket fina bilder och bra skrivet 🙂

  [Reply]

 • Just nu billigaste cyberloxen i Sverige finns på http://www.Meaculpadesign.se och kostar 110:- per påse, där finns även en annan variant av dreads som är gjorda av ull!

  [Reply]

 • infon om dreads är aningen felaktig, dreads görs av kanekalon som man flätar in, och kasnekalonen e färgad när man köper den, man färgar den inte själv.

  [Reply]

 • måste bara påpeka en av kommentarerna att det inte alls är svårare att få tag på cyberlox-falls det är hur lätt som helst! bara att köpa cyberlox och i stället för att fläta in dom i ditt hår så fäster du dom i tofsar som sedan bara är att sätta i håret =) går att göra med dreads med, om man bara vill ha det för en kväll, eller kanske inte tål syntet håret och därför inte kan ha det fäst i håret så näar hårbotten osv ^^

  [Reply]

 • Katja:
  Man kan dock köpa vanliga som man flätar och sedan sätta fast dem med klämmor, snoddar etc.
  Jag har cyberlox lila/rosa och turkos och jag använder dem inte varje dag ;p

  [Reply]

 • Hej.
  Vilka färger tycker ni är fint på cyberlox. Jag ska köpa när jag åker till göteborg i sommar så ville ha lite tips på färger. Jag har typ ‘Emo’ stil.

  Sen undrade jag om det är bättre att köpa cyberlox i affär och isf var. Och vilket är bäst om man kommer använda det mycket och är ganska lat med inte vill att de ska gå sönder?

  Tacksam för svar

  [Reply]

Leave a Reply