Långhårig och vill ha något nytt? Satsa på lugg!

Situation:

Det är höst och Ditt sommarrisiga hår känns tråkigt. De blonda slingorna har gjort sitt, och Du är trött på att gå runt med håret uppsatt i tofs hela tiden.

Du funderar på en förändring. En förändring som syns. Du står i valet och kvalet om Du ska färga håret i en annan färg eller klippa en ny frisyr.

Att färga om håret kan slita lite väl mycket på blekta slingor, så satsa på en snygg klippning istället!

Klipp lugg som Kate Perry!

Det är inte bara det allra senaste inom frisyrsvängen, det är också jäkligt snyggt! Dessutom kan Du lätt som en plätt sätta undan luggen med ett läckert spänne om Du ledsnar på att ha den nedkammad i pannan.

Fler förändrande frisyrtips


7 Responses to “Långhårig och vill ha något nytt? Satsa på lugg!”


 • hej igen(: tänkte ställa en till fråga. för ca en vecka sedan tonade jag mitt hår hos frisören, brunt. men toningen täckte inte min utväxt. vilket inte gör något. men de jag undrar vad, var det var för toning, var det en intensiv eller bara en vanlig? hur många tvättar håller den i sig? och hur mycket släpper en toning? kram och tack

  [Reply]

 • Hej!

  Vad Din frisör lade i Ditt hår har jag ingen aning om eftersom alla frisörer jobbar olika. En del lägger i intensivtoning och andra använder vanlig toning. En del lägger till och med färg i hela håret, även på det hår som redan är färgat, vilket kan vara helt OK om tillverkaren av färgprodukten rekommenderar det.

  Intensivtoning håller ca: 20 tvättar

  Toning håller ca: 8 tvättar

  Hur snabbt en toning/intensivtoning släpper beror helt på kvaliteten på håret. Ett poröst hår suger ofta åt sig toningen bra, men kan släppa snabbare än ett friskare hår. Detta beror på att fjällskikten på hårstråna är skadade och är sämre på att hålla inne pigmenten.

  Läs mer om toning, intensivtoning och permanent hårfärg här.

  [Reply]

 • okej, tack. men det jag tänkte på var liskom eftersom att min utväxt inte blev färgad av toningen så undrade jag vilken sorts toning det var. för hur går det där till? färgar en vanlig toning utväxten eller gör bara färg och intensivtoning de? tack för din hjälp:)

  [Reply]

 • Om utväxten är grå är det bara permanent hårfärg som biter på det.

  Intensivtoning täcker utväxtranden helt om frisören lägger i rätt nyans, och när håret ej är grått.

  Toning är mildast, och täcker därför minst av dessa 3 behandlingar, och om en för ljus nyans har valts syns utväxtranden.

  Jag hoppas att jag inte förklarat för krångligt för Dig, men om Du är fundersam/missnöjd över varför utväxten inte har blivit bra, vänd Dig gärna till Din frisör för frågor, det är bara han/hon som vet vilken färgbehandling som gjorts och kan åtgärda problemet!

  Lycka till!

  [Reply]

 • Hej!
  Jag skulle vilja ställa en fråga..!
  Tänkte jag skulle klippa mig och letar efter en förändring från de jag har nu!..
  Nu är det så att jag skulle vilja testa att klippa lugg! Men jag har hög panna och tunt skandinaviskt hår.. Så, går det verkligen ihop? Vill verkligen inte ha en tunn lugg..
  Något förslag på frisyr man kan klippa? 🙂

  [Reply]

 • Hej Jessica!

  Jag förstår Ditt problem, men hög panna är perfekt för lugg!
  Du kan enkelt testa hur pass tunn Din lugg kommer att bli, genom att när håret är halvtorrt, kamma fram det hår som vill ligga framåt. Ibland kan man använda mycket av överhåret som lugg om själva lugghåret är väldigt tunnt.

  Om håret inte vill ligga framåt, utan faller åt sidan eller så, kommer det tyvärr att krävas ganska mycket jobb med att få luggen snygg. Föning, plattång osv.

  Man kan även ha rätt besvärliga virvlar som kan göra att luggen ser gles ut.

  Våga klipp lugg i alla fall, men satsa på en lite längre variant. Då tar det inte så lång tid att spara ut den lång igen om Du skulle tröttna!

  Lycka till!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Jag har tänkt ett tag på att klippa lugg men vet inte om jag vågar… Har du några tipps? Om jag inte blir nöjd eller hur ska man våga??
  ________________________________________________________

  Ta gärna en titt på min blogg!

  [Reply]

Leave a Reply