Jag vann en modelldag med KICKS

För ca 3 år sedan hade de en sminktävling i medlemstidningen KICKS som jag fick hemskickad. Den gick ut på att Du skulle sminka Dig i streetsminkning, ta en bild med mobilen och skicka in den.

Sedan valde en panel ut de 20 bästa, vilka sedan fanns att rösta på via KICKS hemsida.

Visst, jag kanske tyckte att jag var snygg på bilden, men Gud ska veta hur många bilder det blev innan jag nöjde mig med just den som jag slutligen skickade in! Det blir alltid så av någon anledning. Nästan posa ihjäl sig innan man får till den rätta looken.

Mitt tävlingsbidrag

Mitt tävlingsbidrag

Snacka om att jag blev förvånad när telefonen ringde och en kvinna förklarade för mig att jag och två andra tjejer hade vunnit tävlingen! Priset var att få åka till Stockholm till Maybelline studio för uppsminkning och photoshoot som senare skulle publiceras i KICKS-tidningen. Dessutom skulle vi få träffa f.d A-teens-medlemmen Marie Serneholt, eftersom hon då var ansiktet utåt för Maybelline Sverige.

Förvirringen och glädjen var total. Datum, adresser och namn antecknades, och hux flux hade jag lyckats övertala henne att få tågbiljetten till och från Stockholm sponsrad! Ha!

Dagen närmade sig, och jag var väldigt nervös. Gruvade mig mest för att jag inte skulle hitta i storstaden, med alla dessa förvillande gator och framför allt, hur jag skulle ta mig ut från Centralstationen! För mig lät det som ett nästintill omöjligt uppdrag.

Det började som en stickande känsla i halsen, och jag anade det värsta. På bara någon dag var jag så svullen i halsen att jag knappt kunde prata, äta eller dricka. Febern var outhärdlig, men smärtan var ännu värre. Jag insåg att resan till Stockholm bara var att glömma. Inget smink i världen skulle kunna dölja den hemska halsbölden som det visade sig att jag hade…igen! Jä…a skit.

Modelldagen kom och gick, jag fick käka medicin, blev bättre, och så en dag damp det ner en paketavi i brevinkastet.

Maybelline hade skickat den största sminkväska jag någonsin sett, fullproppad med smink! Ögonskuggor, mascaror, eyeliners, läppstift, läppglans, rouge, och ett armband. Härligt!

Numera är mina halsmandlar bortopererade på grund av att de ställde till mer än de var till nytta. Så de kommer inte att stå i vägen för något liknande i framtiden, och det är jag glad för.

Sminkväskan har blivit min käraste ägodel, och i dagsläget är den välfylld av diverse sminkgrejer.

Nog är jag en smula besviken över att jag aldrig tog mig till Stockholm för modellandet, men det publicerades aldrig något photoshoot i tidningen för de andra tjejerna heller…jag vet fortfarande inte varför.

Läs mer: Vill Du bli modell för en dag?

4 Responses to “Jag vann en modelldag med KICKS”


Leave a Reply