Hårfärg – Dagens inspirationsbild

Maffigt i nattsvart och knalligt citrongult!

5 Responses to “Hårfärg – Dagens inspirationsbild”


 • La märke till att du är medlem på ett par blogglistor och tänkte därför tipsa om att bloggtopplista.se nu äntligen har öppnat. :)

  [Reply]

 • hej! jo det är så här, att för 3 år sen färgade jag mitt hår blont, så jag hade typ vit/blond tills jag tröttnade, så ja skulle göra bruna slingor, men dom blev typ vinröda, så jag fick tona hela håret ljusbrunt, men de skiftar grått typ på endel ställen. Och nu ska jag göra blonda slingor. Men jag är jätte nervös. Är det stor risk att hela håret kmr se grått ut om jag gör slingorna? :/ snälla, behöver verkligen hjälp! xoxo caroline

  [Reply]

 • Hej Anna-Karin!

  Jag har en fråga om avfärgning. Jag har använt en toning som innehåller väteperoxid och fenylendiaminer. Den skall hålla upp till 24 tvättar står det. Nu tycker jag då tyvärr att det blev för intensiv röd färg. Jag har nu gogglat massor för att finna info om avfärgning. På din sida så står det att en avfärgning tar endast bort de infärgade pigmentet och inte den naturliga färgen i håret. På alla andra ställen jag finner information om avfärgning så står det att det är en blekning av håret. Hur är det nu med detta? Kan du hjälpa mig att förstå så blir jag jätteglad…

  [Reply]

 • Hej Ulrika!

  Jo, det finns en produkt som Goldwell tillverkar som är en avfärgning som bara tar bort de infärgade pigmenten och inte de naturliga i håret. Det är alltså inte en blonderingsprodukt. Den heter Return och används ofta hos frisören. (OBS, ej till försäljning!)

  Ibland använder inte salongen den produkten eftersom den kan upplevas som lite för “svag” eller hur jag ska säga. Många behandlingar kan krävas för att få ett snyggt resultat, speciellt på hår som färgats flera gånger och med mörka färger. Då krävs det både tid, tålamod och pengar.

  Vanligaste avfärgningen är med blekning. Där ser man resultat ganska snabbt, men det sliter på håret.

  Vissa hårfärger sitter hårdare än andra, mycket pga att man färgat många gånger eller med väldigt mörk färg, och då är blekning det bästa alternativet.

  Hoppas jag rett ut några frågetecken när det gäller avfärgning!

  Välkommen mer fler frågor om Du känner för det!

  MVH

  AK

  [Reply]

 • Hej Caroline!

  Tänkte bara förklara lite först om varför Ditt hår blev som det blev. Att det skiftar i grått på en del ställen beror på att det blivit en missfärgning när Du lade i toningen. Det händer ibland när man lägger i en nyans med för lite röda pigment i det blonda håret, och det slår då över i den dominanta nyansen grönt/blått/lila/grått.

  Du behöver inte oroa Dig för att slingorna kommer att bli grå, att bleka slingor tar bort kalla pigment. Däremot kan de tidigare vinröda slingorna bli lite rosa-blonda.

  Lycka till!

  [Reply]

Leave a Reply