Frisyrtips för Dig med lockigt hår

Ska Du klippa Ditt lockiga hår i helgen, men har lite brist på egna förslag att ta med till frisören?

Satsa på en lättskött frisyr som bara blir snyggare av Dina egna lockar. Hemligheten är att klippa ur håret ganska mycket så att det känns luftigare och inte upplevs som så kompakt.

En riktigt kort frisyr, med inspiration från Victoria Beckham

En uppklippt bob med lite längre lugg för mer separerade lockar

En mer hel bob med lugg och en diagonalt framåt skuren designlinje för att sätta ansiktet i fokus

Även om Du har lockigt hår skall Du inte vara rädd för att klippa lugg, men vill Du slippa att plattånga den varannan dag bör Du klippa den riktigt kort eller behålla den lite längre.

Ofta är luggen relativt rak i sin struktur, och då kan Du med fördel klippa den så att den når ned till övre ögonfransraden.

4 Responses to “Frisyrtips för Dig med lockigt hår”


 • Haha! Här sitter jag och surfar på frisyrer för långt hår, ska på dop imorrn och tänkte att jag skulle vara lite fin i håret, och så springer man på den här sidan! Inte så väntat att man skulle surfa in på en av sina gamla polares sida bara sådär 🙂 Vilka fina sidor du har! Både huvudsidan och bloggen, här ska läsas minsann! Hoppas allt är bra med dig gumman! Kram/Cissi L

  [Reply]

 • Jag gillar dina tips, verkar vara jättebra. Har axellångt, tunt och lockigt hår. Vet ej vad jag kan göra. Haft jättekort och jättelångt. Vill testa något nytt, men ska även gifta mig i sommar så vill inte förstöra mitt hår…. :s

  [Reply]

 • Snygga frisyrer! Kan man tänka sig att det finns bilder på killar med lockigt hår också? Min pojkvän har korkskruvslockar, och vi har lite brist på inspiration.

  [Reply]

 • hej, jag har ganska tjockt lockigt hår och funderar på att klippa mig som den övre bilden. vad ska man tänka på om man ska ha en sådan frisyr?

  [Reply]

  Anna-Karin Hedman Reply:

  Inte speciellt mycket då faktiskt de allra flesta klär i en sådan här frisyr. Har Du väldigt tjockt hår kan det vara en idé att tunna ur håret ganska mycket, inte med effileringssax som är den vanligaste urtunningsmetoden, utan att man klipper ur tunna remsor av hår ganska nära hårbotten. Det gör också att lockarna får mer spelrum, så håret kan bli ännu lockigare av det vilket är jättesnyggt till den här klippningen.

  Det är en lättskött frisyr som är som snyggast när endast toppar och längder preparerats med ett vax som ger glans, men inte så mycket. Eftersträva en naturlig och ostylad look.

  Klippningen i sig behöver underhållas var 4-6:e vecka i alla fall, eftersom det är kortklippt runt öronen.

  Mvh

  Anna-Karin

  [Reply]

Leave a Reply