Frisyrer med lockigt hår – Läckra bilder

Lockigt hår är så otoligt vackert, och ger liv åt en annars rätt tråkig frisyr.

Det finns några metoder att använda sig av för att få ett lockigt hår:

 1. Permanent
 2. Läggning
 3. Styling

En permanent passar inte alla hår. Ett färgat och/eller slingat hår kan vara på tok för poröst för att klara av processen och kan alltså gå av.

Läggning funkar på alla slags hår, och lockarna håller länge, men däremot är det en rätt lång torktid om Du inte har en torkhuv att sitta i.

Med styling menar jag föning med tratt, locktång, eller lockframkallande stylingprodukter, ex. gelespray, mousse m.m.

Röda risiga lockar Stor lockig frisyr

Röd smålockig frisyr Mörka lockar

Långt hår med mjuka lockar Blonda mjuka lockar

Blonda blanka lockar Asymmetrisk lockig frisyr

9 Responses to “Frisyrer med lockigt hår – Läckra bilder”


 • Jag skulle vilja göra permanentmen har ingen aning om hur det skulle passa mig och sådär, storlek på lockar, längden på mitt hår osv, hur borde jag göra/ vända mig till?

  [Reply]

 • Hej

  Jag skulle väldigt gärna ha lockigt hår men bara i nedredelen av håret. Ska jag mjuk permenenta då eller är det bättre att göra en läggning?

  [Reply]

 • Hej Sara!

  Det är en väldig skillnad på mjukpermanent och läggning eftersom läggning är en slags styling som enbart håller till nästa gång Du tvättar håret. Mjukpermanent är en kemisk behandling av håret och tvättas inte ur.
  Fördelen med att låta lägga håret är att Du kan variera Din frisyr mera, dessutom slipper Du slita på håret, som ju en permanent gör.

  Lycka till!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej. jag undrar om du vet hur man gör denhär frisyren på lättaste sätt
  http://blog.frisorska.se/wp-content/uploads/2009/07/pudel_nudel_lockar.png

  mvh linnea

  [Reply]

 • Hej Linnéa!

  Om Du tänker Dig att Du lindar en slinga hår runt en penna, lindar rätt så tätt så att det inte bildas något större mellanrum mellan “varven”, på samma sätt lindar Du runt hårnålen och bildar därmed de platta vågorna!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej! Jag vill permanenta håret, har haft vanligt tråkigt rakt hår i hela mitt liv, men jag vet inte om det passar mig .. har aldrig färgat elr slingat håret. Vad ska jag göra?

  [Reply]

 • Hej Rebecka!

  En regel som man kan tillämpa när det gäller permanent och lockigt hår är att om man inte har väldigt runt ansikte, nu snackar vi bollformat, så passar man i lockigt hår. Sedan finns det ju olika former på lockar just när det handlar om permanent. Små, mellanstora, stora, vågor, volympermanent, krusigt, lockar på valda partier och behålla ganska rakt på andra partier osv. osv. osv.

  Det jag kan rekommendera Dig är att boka en tid för konsultation hos en duktig frisör med mycket erfarenhet av permanentbehandlingar. Där kan Ni tillsammans komma fram till vad som passar just Dig och Ditt ansikte, personlighet och önskemål/behov.

  Våga lockar! 🙂

  Pssst! Använd ALDRIG hem-permanent-kit som finns att köpa i matbutikerna, det är inte värt det.

  Lycka till!

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hejsan!
  Jag har självlockigt hår som ä ungefär till axlarna. Det är ganska så tunt så om jag har det längre ser det konstogt ut. Men jag har bestämt mig för att klippa det lite kortare, för då blir det fluffigt och mer livfullt, har haft lite kortare hår innan, och så skulle jag vilja göra nåt kul med det och något fiffigt med luggen. Har dock en virvel i luggen så den gör lite som den vill. Vill inte att det ska se tråkigt ut, det ska vara lite raffigt!
  Så om du har någa tips vore jag väldigt tacksam :).

  Ha det bra!
  //Sara

  [Reply]

 • Hej! Jag såg att ni pratade om permanentning. Jag funderar på att permanenta håret men vet inte om jag hår som passar till det. Jag har redan lockigt hår men jag gillar inte alls lockarna, jag har ganska tunna hårstrån men ändå tjockt hår.. haha, blev lite knepig förklaring. Vet någon om det skulle funka och hålla eller om mina gamla (fula) lockar skulle komma tillbaka?

  [Reply]

Leave a Reply