Frisyrer för långt hår – Bryt den uppklippta vanan!

Bara för att Du vill ha långt hår, behöver Du inte hålla Dig till att att ha allt hår jämnlångt, enbart klippa lugg eller klippa upp hela håret. Det är ju ganska tråkiga klippningar om Du tänker efter. De vanligaste klippningarna också, och vill Du verkligen se ut som alla andra när Du är klar hos frisören?

Självklart ska frisören föreslå en frisyr som Du faktiskt passar i, och inte bara för att få göra en rolig klippning, men ibland måste Du våga fråga efter en ny frisyr själv. Det är ju väldigt lätt att bara säga ja när frisören frågar om han/hon ska klippa i samma frisyr som Du redan har, eller hur?

Det går att behålla håret långt OCH få det att kännas som en frisyr. Kolla här!

Trixet är att klippa överhåret som en bob eller page, alltså gradering längst ner, och sedan försiktigt slica ihop det med det hår som skall hållas långt. Ger en urläcker form åt bakhuvudet och ansiktet!

7 Responses to “Frisyrer för långt hår – Bryt den uppklippta vanan!”


 • Åååå diggar inte den frisyren! Men det är ju verkligen något nytt blandat med något gammalt *ler*

  [Reply]

 • ooh, den frisyren till höger är ju skitsnygg ju!! Vad bör man ha för ansiktsform och så för att passa i den?

  [Reply]

 • Hej Jenny!

  Det spelar egentligen ingen roll vilken ansiktsform man har eftersom det inte är någon markerad och skarp lugg som annars kan vara svårmatchad.

  Ska jag ändå säga någon ansiktsform som passar bäst i den så är det kanske ett hjärtformat ansikte. Lite bredare käkar och en smal haka.

  Fast varför begränsa sig till de frisyrer som sägs passa bäst till vem? Kör på och våga vara fantasifull i stället, det är så mycket roligare så!

  -Anna-Karin

  [Reply]

 • nä, det har du rätt i! Får väl se om jag vågar mig på denna frisyren. Har besämt mig för att göra nåt kul denna gången när jag klipper mig och denna är ju bra om man vill behålla lite längd:) Är den svår att klippa? eller kan man räkna med att alla frisörer klarar av det?

  [Reply]

 • Svår att klippa vet jag inte. Är det en tillräckligt kreativ och duktig frisör Du går till så ska det nog gå vägen. Det är rätt noga att få till den där formen som går inåt i nacken och så, precis som en bob. Men det ska ju inte se ut som en champinjon. En duktig frisör fixar det här! Lycka till!

  -Anna-Karin

  [Reply]

 • Jag tycker ¨ånghåriga killar är GRYMT sexiga å snygga 😛
  Johnny depp tex.
  Axel rose och indiankillar ska vi inte tala om….dom som sett den sisste mohicanen VET vad jag talar om. Sen är det någon som kommer ihåg “Bamse” i tre kronor serien som gick på tv 4a…..jävlar vilken läckerbit han glömmer jag aldrig.

  jag ska ladda upp bilder på min blogg så gå gärna in där framäver för att släcka törsten 🙂

  mvh Rex

  [Reply]

 • Jag tycker båda dessa frisyrer är as fräna och har tänkt satsa på en av dem. Har dock inte bestämt mig för vilken än. “Page frisyren” är ju lite mer udda men min ansiktsform påminner mer om modellen till höger. Är precis som Jenni lite nervös för att gå till vilken frisör som helst, det är ju inga frisyrer man klipper dagligen. Funderar ärligt på att klippa det själv även fast det också är ganska riskabelt. Tack för tipsen iallafall! Ska bli as kul att se resultatet hihi! ^^

  Tror du det ser konstigt ut med vanlig snedlugg till pagen?

  [Reply]

Leave a Reply