Flätade håruppsättningar och frisyrer – Del 2

Flätade håruppsättningar och frisyrer

6 Responses to “Flätade håruppsättningar och frisyrer – Del 2”


 • hej. tänkte få lite av din hjälp. min kompis som har naturligt blont hår har sedan 1 år färgat håret brunt. men sist hon färgade det var i sommras. igår ville vi slinga det. jag blekte först sedan la jag i en askblond toning. de blev helt okej, men hon blev liksom inte blond. måste man upprepa slingningen för att få fram en mer blond nyans. eller ska man avfärga först sen bleka? förstår inte.

  och vilken blekning rekomenderar du? skulle vilja veta om de finns blekning med pulver, som blir typ blått när man blandar ihop den. för den vi hade igår var fört som en vit creme sen väte typ. hoppas du kan hjälpa mig. tack

  [Reply]

 • Hej Andrea!

  En sak som kan vara intressant att veta om blå blekningscreme är att man kan tro att den bleker mer och dämpar gult för att den innehåller just blå pigment, men det funkar inte riktigt så. Blekningens egenskap är ju att ta bort pigment, så det är omöjligt att den färgar/tonar in den blå färgen samtidigt.
  När det gäller blekning rent generellt så rekommenderar jag svaga varianter, alltså svag väte, 1,9% eller 3%, och det är ju tyvärr svårt att veta när man köper blekning i butik. Det ska vara frisörprodukter.

  Hur som helst…

  Det är vanligt att nyansen direkt efter en blondering blir mörkare än det förväntade resultatet, pga att håret suger åt sig mer pigment än vanligt.

  Var det en toning/intensivtoning Du lade i håret kommer nyansen att mattas av efter ett tag. Fast nyansen kanske inte blir så snygg som den skulle kunna vara.

  Avfärgning med “Return” från Goldwell, (en frisörprodukt) sparar hårets kvalitet och rekommenderas, men det kan krävas många behandlingar för att det ska ge resultat.

  Avfärgning med hjälp av blekning ska Du undvika helt om håret känns trasigt och torrt.

  Sammanfattning: För att få nyansen blondare är det slingor med en svag väte som gäller.

  MVH

  Anna-Karin

  [Reply]

 • Hej!

  Jag tycker din blogg är otroligt intspirerande.
  Är makeupartist och försöker mej på lite hår också. Tänkte
  att du kanske skulle vilja lär mej hur man gör en fläta i luggen
  som är på bild 2, 5 och även sista.
  Hade vart underbart snällt om du ville förklara eller om du har hittat någon video där man se hur man ska göra.
  Tack!

  [Reply]

 • wow Me love din blogg! Jag har lockigt långt hår som man kan göra vilken uppsättning som helst på men brist på ideer, nu blev jag jätte inspirerad till att börja göra flätor offtare 😉 Thanx

  [Reply]

 • Föresten vad är hemligheten bakom en “tvåfläta” d.v.s fläta med två slingor. hur får man det att hålla utan massa produkter?? Har alltid undrat det 🙂

  [Reply]

 • Hej!

  Kände bara för att säga vilken otroligt inspirerande blogg du har och vad mycket idéer du fakitkst bidrar till! Hittade hit igår för första gången och kommer definitivt att stanna. Håller själv på att utbilda mig till hår- och makeupstylist, så ger mig på en och annan av bilderna och hugger tag i en docka här hemma. 🙂

  [Reply]

Leave a Reply