Asymmetrisk kort klippning och färgning – Steg för steg

Nedan följer en rätt så avancerad beskrivning av klippning och färgning av frisyren ovan, och detta inlägg är därför främst till för frisörer och frisörelever.


SÅ HÄR KLIPPER DU FRISYREN

1.

Ta ut en vertikal passé i mitten bak, från huvudets högsta punkt till hårfästet. Klipp genom att pointa till önskad längd, i detta fall en rätt hög gradering.

2.

Följ guiden från bakhuvudet framåt, i diagonala indelningar tills Du kommer till örats högsta punkt. Lämna de främre partierna disconnected.

3.

Hjässhåret överdirigeras snett bakåt mot huvudets högsta punkt för att få en ökande längd framåt, och därmed behålla en lång lugg.

4.

Genom att klippa s.k. kanaler i håret får Du ett skirare intryck i det främre håret.

SÅ HÄR FÄRGAR DU

1.

Håret bör vara ljust, ungefär en 9:a – 10:a. Gör tre rundade triangelindelningar, varje sidoparti och luggen närmast hårfästet.

Applicera en nyans åt persikohållet i nackpartiet för att ge styrka och djup.

2.

På sidorna och bakom öronen, precis intill de triangelformade indelningarna, applicerar Du en ljus gammelrosa nyans. Det skapar en mjukhet till frisyrens form.

3.

På den främre och tyngre delen av luggen, samt sidopartierna applicerar Du en guldig persikonyans som sedan kommer att effektfullt smyga fram under det lättare och ljusare luggpartiet.

4.

Hjässhåret färgar Du sedan in i en persikorosa nyans, och den övre delen, lättare luggen i ljust laxrosa.

0 Response to “Asymmetrisk kort klippning och färgning – Steg för steg”


  • No Comments

Leave a Reply